Biotechniek

Gastronomie in een proefbuis

Haute chemie

Ben je geïnteresseerd in chemische toepassingen en laboratoriumoefeningen? Je vertoeft graag enkele uurtjes in de keuken en experimenteert ook graag met verschillende gerechten. Je wil meer leren over de chemische reacties die zich afspelen in de keuken en deze ook toepassen?

Dan is de richting biotechnische wetenschappen iets voor jou.

Wat doen we precies?

In Biotechnische wetenschappen wordt aandacht besteed aan de studie van de levende materie en haar omgeving. Het hoofddoel is wetenschappelijke kennis verwerven rond actuele ecologische en biotechnologische thema’s.


Naast laboratoriumoefeningen zijn wiskunde, biologie, chemie en fysica zeer belangrijk. In het vak biotechniek leer je over technieken die verband houden met biologisch en chemisch onderzoek van levende materie en afgeleide toepassingen.

Molecular Gastronomy by MOLECULE-R - Cuisine R-EVOLUTION Trailer

Een goede basis voor...

  • Een masteropleIding zoals bio-ingenieurswetenschappen, biomedische wetenschappen, industriële wetenschappen en technologie, kinesitherapie, diergeneeskunde...


  • Een professionele bacheloropleiding zoals agro- en biotechnologie, biomedische laboratoriumtechnologie, chemie, verpleegkunde, voedings- en dieetkunde, lerarenopleiding (wiskunde, wetenschappen...), landschaps- en tuinarchitectuur.