De Pop-up lunchshow

Schoolproject op de St. Josephschool

Aftellen...

Nog 3 nachtjes slapen en dan gaat de eerste Pop-Up Lunch Show van start. De laatste dingen worden geregeld en alle puzzelstukjes vallen op zijn plek. Hier en daar zien we een kind door de school rennen om nog wat losse eindjes aan elkaar te knopen. Maar... het gaat lukken!

Spelen in het eigen restaurant. De kok serveert.

Big image

Hebben we genoeg geld?

Week van 27 maart 2017


Om de lunchshow te kunnen bekostigen is er geld nodig. De kinderen van de werkgroepen die verantwoordelijk zijn voor de financiën zijn volop zoekende hoe ze aan geld kunnen komen. Inmiddels zijn er contacten gelegd met bedrijven (sponsoren), is er een flessen inzamelingsactie en een loterij georganiseerd. Hopelijk levert dat voldoende geld op om o.a. de lunch en de huur van de locatie te kunnen bekostigen.

Het is allemaal heel spannend. Gaat het financiële plaatje kloppen voor de deadline? Deze spanning hoort bij het organiseren van zo'n groot evenement.

De audities zijn begonnen!!

Week van 20 maart 2017Afgelopen donderdagmiddag hebben de kinderen van team geel auditie gedaan. Er waren veertien groepjes die zich presenteerden voor de jury. De jury bestond uit de drie managers van de show: Siebren (7b), Britt en Tijn (6a), Bobbi (8c) en juf Manon.

De kinderen waren zenuwachtig maar hebben laten zien wat ze in huis hadden. Complimenten voor hun lef en enthousiasme!

Vrijdagochtend heeft de jury bekend gemaakt welke kinderen door mogen naar het optreden tijdens de lunchshow van team geel op dinsdag 11 april .

Big image

Geld inzamelen om de lunchshow te kunnen financieren

Op zoek naar ouderen!

Week van 13 maart 2017


Afgelopen week zijn de kinderen druk bezig geweest met hun opdracht. Er werd overlegd binnen de groepjes, met groepjes onderling, gebeld naar bedrijven en mogelijke lokaties en de artiesten repeteerden hun act.

De werkgroepen die verantwoordelijk zijn voor het werven van ouderen, zijn echt op zoek. Op zoek naar de beste manier om in contact te komen met ouderen uit onze buurt.

Maandag heeft deze groep kinderen flyers verspreid langs deuren, er zijn posters in de maak, bij de Boni kunnen belangstellenden zich aanmelden via de postbus.

Maar is dit genoeg? De kinderen ervaren nu dat bekendheid maken en werven een intensieve en complexe aangelegenheid is. Wat gaan we anders doen als dit te weinig effect heeft? Als de (eenzame) ouderen in ons dorp deze informatie niet goed ontvangen?


De juffen en meesters helpen de kinderen met hun zoektocht. Door middel van het stellen van vragen, leren we de kinderen na te denken over de mogelijke oplossingen. We zien dat de kinderen heel graag DOEN en daar heel creatief in zijn. Het vooraf nadenken en komen tot een plan is wat ze moeten leren. Een mooie ervaring en handig voor de toekomst!

Big image

Film over opa Herman

Week van 6 maart 2017


Maandag hebben de kinderen van onze school een filmpje bekeken. In dat filmpje zie je opa Herman. Opa Herman woont alleen, doet dingen alleen en voelt zich af en toe alleen.


Voor de juffen en meesters en de kinderen een goede aanleiding om te praten over ouderen die zich binnen deze drukke samenleving eenzaam voelen.

Ook in Hooglanderveen kunnen er ouderen wonen die te maken hebben met deze eenzaamheid.

Wij willen samen met de kinderen iets doen voor de ouderen in ons dorp. De kinderen krijgen binnen verschillende leerarrangementen de gelegenheid om een bijdrage te leveren in het verwezenlijken van een pop-up lunchshow ergens op een locatie in Hooglanderveen. (Eenzame) ouderen kunnen op die dag verwend worden door de kinderen, waar ze na een sportieve activiteit, uitgenodigd worden voor een lunch en vermaakt worden d.m.v. een spetterende show. Allemaal voorbereid en uitgevoerd door de kinderen. We hopen door deze actie ouderen, kinderen en andere bewoners van het dorp dichter bij elkaar te brengen.

Introductiefilm

Zie hier het filmpje!

De leerarrangementen

Voor alle kinderen in de groepen 1 t/m 8 zijn er leerarrangementen aangeboden. Dit zijn specifieke opdrachten die er samen voor zorgen dat ons hoofddoel 'het organiseren van een Pop-up lunchshow voor ouderen uit Hooglanderveen' gerealiseerd kan worden.

Afgelopen dagen hebben kinderen kunnen solliciteren voor een leerarrangement dat zij leuk vonden. Er kwamen fantastische brieven binnen waar de kinderen hun kwaliteiten hebben en motivatie hebben beschreven. De juffen en meesters hebben een keuze gemaakt uit al die brieven. Wat was het moeilijk om te kiezen!!

Dit is het aanbod

Leerarrangement 1: Een groepje kinderen organiseren de lunch voor 50 personen


Leerarrangement 2: Een groep kinderen organiseert de bediening tijdens de lunch


Leerarrangement 3: De kinderen uit groep 1,2 en 3 zorgen voor het servies


Leerarrangement 4: Deze kinderen zorgen voor een geschikte locatie waar de lunchshow gehouden kan worden


Leerarrangement 5a: Dit zijn de artiesten. Zij organiseren spetterende acts voor de lunchshow


Leerarrangement 5b: Dit zijn de managers die ervoor gaan zorgen dat de artiesten goed kunnen optreden


Leerarrangement 6a: Deze kinderen zorgen ervoor dat het project naamsbekendheid krijgt door de PR en communicatie.


Leerarrangement 6b: De kinderen gaan op zoek naar ouderen die naar onze Lunchshow willen komen.


Leerarrangement 7: De locatie moet feestelijk ingericht worden. Deze groep kinderen zorgen voor de inrichting.


Leerarrangement 8: De ouderen worden ontvangen door een echte gastheer en gasvrouw


Leerarrangement 9: De lunchshow moet bekostigd worden. Deze kinderen zijn verantwoordelijk voor de financiën: ze maken een begroting en onderzoeken hoe ze aan inkomsten komen.


Leerarrangement 10: Voordat de ouderen gaan eten wordt er een buitenactiviteit georganiseerd. Met lekkere trek aan tafel!

Aan de slag met de opdrachten!

Afgelopen donderdag en vrijdag zijn de kinderen begonnen met de verschillende leerarrangementen. Er werd volop overlegd, samengewerkt en er kwamen allerlei plannen en ideeën op tafel. Ook moesten kinderen omgaan met teleurstellingen en kleine conflicten. Dat hoor bij leren.

Het is heel mooi om te zien hoe de kinderen open staan voor elkaar, ook als ze samenwerken met een kind uit een andere groep of leeftijd. Je merkt dat we samen een school zijn en met elkaar iets willen betekenen!!