Beroepshouding

Een goeie beroepshouding is heel belangerijk, maar waarom?

Wat is beroepshouding eigenlijk?

Een beroepshouding is een bepaalde houding waarover je in je werk dient te beschikken. Je beroepshouding wordt bepaald door het gevoelsmatig aspect, het verstandelijk aspect en het ethisch aspect.

Wat betekent dat?

Bij je gevoelsmatig aspect wordt je beroepshouding bepaald door het gevoel dat je bij anderen oproept. Je houding wordt ook bepaald door wat je van de ander weet, dus het verstandelijk aspect. Bij het ethisch aspect wordt je houding bepaald door wat jij wel en niet belangrijk vindt en door dat gene waar je waarde aan hebt.

Respect geven, is respect krijgen!

Je beroepsprofiel heeft betrekking op de functie en taken van een tandartsassistent in de algemene praktijk.

Maar waarom is het nou zo belangrijk?

Je beroepshouding is natuurlijk heel belangrijk, dat komt omdat je met een goeie beroepshouding ook de patienten een beter gevoel kan geven. Hier is een voorbeeld: Je werkt in een tandartspraktijk, wanneer de patient de behandelkamer binnenkomt, vraag je hoe het met hem/haar gaat, of wat ze van het weekend hebben gedaan of gaan doen. Of je feliciteert hem/haar omdat zijn/haar verjaardag pas is geweest! Dat weet je natuurlijk van te voren omdat je de patient zijn dossier hebt gelezen en je al wat over hem/haar weet. De patient voelt zich door jou vriendelijke en open houding op zijn gemak en zal daarom niet zo snel denken om weg te gaan. Respect is een belangrijk punt bij je beroepshouding, op een beleefde manier tegen de patienten praten, er verzorgd uitzien, de patient zijn voorkeuren respecteren, naar de patienten luisteren en hun vragen beantwoorden. Dit zijn allemaal dingen waar je zeker op moet letten als je een goeie beroepshouding wilt hebben, want respect geven, is respect krijgen.

En welke taken heb je als een tandartsassistent met een goeie beroepshouding?

Om een goeie tandartsassistent te zijn, heb je bepaalde taken die je op tijd en keurig moet uitvoeren. Een tandartsassistent maakt namelijk afspraken, zorgt voor het afsluiten en opstarten van de praktijk, maakt de behandelkamer op tijd gereed voor de volgende patient, assisteert de tandarts bij behandelingen, en voert bepaalde behandelingen natuurlijk zelfstandig uit.