Andiamo!

Resan går till Syrakusa

Fira Lucia på sicilianska Syrakusa!

På Siciliens östkust ligger Syrakusa, en gång en av de mäktigaste städerna kring Medelhavet.


Idag är Syrakusa mest känd som Sankta Lucias hemstad, den unga kvinnan som dog martyrdöden år 304. Varje år får Sveriges Lucia en inbjudan av Syrakusas borgmästare att övervara Luciafirandet. Följer du med på vår resa får du också uppleva ceremonierna.


Vi besöker även det grekiska Athenatemplet mitt i staden samt äter gott och länge. Siestan njuter vi på vårt femstjärniga hotell vid havet.

Big image

Res med Andiamo

Andiamo är en ny resebyrå med Sicilien i fokus.


Vi som driver Andiamo är Eva Braun och Cecilia Klynne. Eva importerar syditaliensk keramik på sin firma Spruzzi samt har ett förflutet inom journalistik med fokus på trädgårdar. Cecilia är arkeolog som kör taxi samt driver bloggen/firman Drömmen om Italien.


Eva har bott i Syrakusa i flera vintrar och Cecilia gjorde en rundresa på Sicilien denna sommar och blev fast för Syrakusa. Där finns fantastiska scenerier, en spännande historia och underbart god mat. Plus att Lucia är född där. Varför inte ta med ett gäng dit och uppleva firandet tänkte vi. Och startade resebolaget Andiamo. Resan går till Syrakusa.