zindelijkheidtraining kat

info, foto,'s , tips, enz.......

info

Hallo allemaal! Ik ben Jeanine Stooker en ik ben 16 jaar. Ik heb deze smore opgericht voor mijn opleiding dierenverzorging recreatiedieren. Hier onder staan 5 vragen, waar de antwoorden terug te vinden zijn in de tekst.


Er zijn bepaalde redenen waarom uw kat niet op de kattenbak wilt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw kat niet op de kattenbak wil, omdat hij de kap of klep eng vindt. Kies dan als u begint met zindelijkheidstraining voor een kattenbak zonder kap en klep. Ook kan het zijn dat er te veel lawaai bij de kattenbak is. Staat bijvoorbeeld de wasmachine bij de kattenbak? Dan kan dit invloed hebben of uw kat dan wel op de kattenbak wil. Heeft u eten en/of drinken naast de kattenbak staan? Ook dan kan de kat weigeren om op de kattenbak te gaan. Belangrijk dus: Begin met een kattenbak zonder kap of klep, zet de kattenbak op de goede plaats zonder lawaai, en zorg er voor dat er geen eten en/of drinken naast de bak staat. Dit kan al veel helpen!!!!! Begin met deze training zo vroeg mogelijk, het liefst al als de kat een kitten is, want leren is makkelijker als afleren!


Als u begint met het zindelijk maken van je kat, is het verstandig te realiseren dat er meerdere oorzaken zijn dat uw kat niet zindelijk is. Er bestaat ook zo iets als afbakenen. Heeft u bijvoorbeeld een ander huisdier? Dan kan het zijn dat uw kat ''sproeit'' op de bank waar uw dier net heeft tegen aan heeft gelegen, om te laten zien dat hij hier de baas is. Ook kan het zijn dat uw kat eerst zindelijk was, maar nu niet meer, omdat er bijvoorbeeld grote veranderingen zijn in het gezin, zoals een baby krijgen, of een nieuw huisdier. Daarnaast kan het zijn dat uw kat ziek is, bijvoorbeeld blaasgruis of blaasontsteking. Heeft u twijvels of uw kat wel gezond is? Raadpleeg dan uw arts.


Nattuurlijk is het altijd fijn als uw kat zindelijk is. Hier dan ook een paar tips: Als uw kat op de kattenbak is geweest, help dan met graven. Zet uw kat dan ook regelmatig op de kattenbak. Ook is het altijd handig om uw kat te belonen als je goed gedrag ziet want dan zal uw kat erg stimuleren.


Er zijn meerdere methodes om uw kat zindelijk te maken:


Methode 1: volg al deze tips hier boven, en hoop dat het goed komt.


Methode 2: Volg deze tips hier boven, én zet nog een stapje verder: Zorg er voor dat er altijd iemand thuis is bij de kat. Katten voelen heel goed aan als ze gedwongen worden, dus kan het soms lastig zijn om uw kat wat te leren. Zorg er dus voor dat er altijd iemand thuis is, die kan ingrijpen op zowel goed, als fout gedrag. Wacht op het moment dat uw kat vanzelf op de kattenbak gaat, komt dit moment niet? Help de kat dan. Als de kat ontlasting op de kattenbak doet, kunt u hem belonen met wat lekkers, of een spel. Als de kat tegen het interieur plast, kunt u meteen ingrijpen, en de kat dan snel op de kattenbak zetten. De kat zal het door deze manier begrijpen, en al helemaal met de tips hier boven.


Bron: Al mijn aantekeningen uit mijn schrift.


filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=YR-rQj1dGNU