Семейна арт-терапия:

Заздравяване на емоционалната връзка между родители и деца

19 ФЕВРУАРИ 2016, София

МАЙСТОРСКИ КЛАС С ЕЛИЦА ВЕЛИКОВА

Арт терапия за работа със семейства и двойки родители и деца

Семейната арт-терапия е средство за разглеждане и лекуване на теми и проблеми във взаимоотношенията родители-деца. Подходяща е както в индивидуални срещи с едно семейство, така и в групи за родители и деца. Целта е да се заздравят емоционалната връзка и хармонията в отношенията на възрастните с техните деца, да се осветлят неразрешените конфликти на родителите от тяхното детство, да се даде пространство на децата да изразят своите потребности, желания, както и да се развият техните умения за справяне, комуникация и творчество.

Семинарът ще предложи:
  • често използвани практически техники/ проекти за родители и деца от арт-терапията
  • насоки за ролята на терапевта в интервенцията в семейното поле
  • теория за привързването между майката и бебето и някои от често срещаните травми в тяхната връзка при израстването
  • творчески идеи за работа с деца от семейства с разведени родители

Семинарът предлага подбрани практически занимания, които могат да бъдат полезни както в професионален, така и в личен план, като допълнение към установена практика на консултиране и терапия или като нова техника за диагностика и работа. Обучението е полезно за практикуващи психотерапевти, психолози, педагози, социални работници, за родители, студенти и хора, просто любопитни да се запознаят с арт терапията като метод.
Програмата включва конкретни творчески проекти за терапевтична работа, някои от най-прилаганите и изпитани техники в арт терапията, теоретична презентация, както и пространство за въпроси от практиката на участниците.

Това е майсторски клас, който не обяснява теоретичните основи на арт терапията, а дава практическите приложения на различни техники за работа!

Място: ИНСТИТУТ ЗА ТЕРАПИЯ И ЕКСПРЕСИВНИ ИЗКУСТВА, СОФИЯ, бул. Витоша 65, ет.1

19 февруари, 2016 г., петък

Продължителност: от 10.00 до 17.00 часа;


Почивка за обяд между 13.00 и 14.00ч.

Почивки за кафе: 11.30 и 15.30ч.


* Цената включва обучение и материали: 110 лв до 15.02. 2016 / 130 лв след тази дата


ИЗДАВА СЕ СЕРТИФИКАТ


САМО С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ! МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

ЗАПИСВАНЕТО СТАВА СЪС ЗАЯВКА ПО ИМЕЙЛ, ПРИ КОЯТО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ РЕГИСТРАЦИОННА БЛАНКА И ДАННИ ЗА БАНКОВ ПРЕВОД

ELITSAVELIKOVA@GMAIL.COM
TEL. 0888885306
Елица Великова е хонорован преподавател в НБУ по експресивна арт терапия, София и основател и терапевт в Институт за терапия и експресивни изкуства, София. Има магистърска степен от European Graduate School, Саас – Фе, Швейцария и бакалавърска степен по психология от American University of London, UK. Работи като терапевт с деца, възрастни и групи от 2004г. както в България, така и в други страни по света.