JAZZ

ANGIE STYLE

QUE ÉS?

El Jazz prové dels Estats Units, precisament del sud-est cap al s.XX. Aquest nou gènere musical sorprèn molt, ja que te unes quantes característiques ‘’diferents’’, ja que hi participen musiques de tot tipus: emocional, divertides, alegres…

És podria dir que el Jazz prové una música negre ja que es característica bastant amb ella.

CARACTERISTIQUES DEL JAZZ I LA MUSICA NEGRA

-La improvisació (la més important)-La tendència a utilitzar síncopes

-El ritme


-Repeticions de compassos i el que se denominaria com a preguntes i respostes .


-L’associació entre la musica i la dansa.


-Tempos nous com el swing

-Utilització dels sincopes

-Veus vocals cantada com a persones amb fosca pell.

PROCEDENTS

Per situar-vos una mica us explicaré una mica del passat. Cap al segle XVII, es va començar a desenvolupar e tràfic d’esclaus africans cap a Amèrica, i us explico tot això ja que es podria dir que gracies a aquest tràfic humà es va començar els inicis del Jazz. Aquests esclaus algunes vegades es dedicaven a cantar per animar-se, i es poden classificar en tres tipus de gèneres que són els que estan a baix.
1WORK SONG


2GOSPEL SONG


3BLUES

1. WORKSONG

Com he explicat abans en aquella època era una etapa molt dura per aquells homes ja que eren explotats i de alguna manera o d’altra s’havien de desfogar i ells ho feien amb base de cants. Aquest gènere, com tots els altres te les seves característiques com ara, s’acompanyaven amb el so de les eines, la melodia tenia una sonoritat trista, i les frases eren iniciades per un (solista) i un cop acabar-la tots junts la repetien.


VIDEO EXEMPLE:

Afro-American Work Songs in a Texas Prison - 01 / 02

2.GOSPEL SONG

És denominat com un cant religiós dels americans amb pell fosca, els cristians blancs van ensenyar lis la religió cristiana, tot i que ells no can canviar la seva manera de cantar a les hores de ensenyar seus cants religiosos. Per exemple, ells tenies les seves pròpies accentuacions rítmiques.


VIDEO EXEMPLE:

Rev.Richard (Mr.Clean) White (Pray For Me)

3.BLUES

En aquest gènere el que canta mostra la seva tristesa amb una forma una mica ‘’espiritual’’, és un estil molt tranquil i relaxat i fins i tot irònic. Una de les fortes característiques era el fet que el cantat es posava totalment en el paper de la lletra, ja que suposadament cantava el que de veritat sentia.

VIDEO EXEMPLE
Best Blues Songs Of All Time

ELS COMENÇAMENTS DEL JAZZ A NOVA ORLEANS.

Els negres són alliberats i emigren a gran ciutats com a Nova Orleans i allà es quan Lincon accepta a que els antics esclaus tinguin el permís de tindre instruments principalment de vent i metall. I a partir d’aquell moment, ells apliquen les seves tècniques com intentar imitar el que fan amb la veu quan toquen i llavors decideixen tocar en bandes.

En aquest any mes o menys es quan s’introdueix el Ragtime, un dels altres ‘’procedents’’ dels Jazz. Fent ‘’clic’’ AQUÍ, anireu a un dels meus previs treballs que el vaig fer sobre aquest gènere musical.