TB Brown's UTZ certified Decaf

Kies voor een (h)eerlijk kopje koffie

TB Brown: Instant Coffee Concepts

TB Brown is een dynamische partner die instant koffie-concepten ontwikkelt voor verschillende marktsegmenten, zowel retail als vending; van groot tot klein, en aan zowel nationale en internationale klanten. Als gespecialiseerd bedrijf met een omvangrijke knowhow in instant koffie biedt TB Brown op-maat-concepten. Elke concept wordt in nauw overleg met de klant samengesteld op basis van een zorgvuldige selectie van koffiesoorten en verpakkingsmogelijkheden. U kunt uw concept zowel op grond van vorm als inhoud personaliseren.

Bij TB Brown gaat het dus niet alleen maar om de perfecte kwaliteit koffie maar ook om het meest optimale verpakkingsconcept.

Onze standaard verpakkingsmogelijkheden op een rij voor retail klanten:

  • Glazen potten van 50 g, 100 g, 200 g, 150 g, en 400 g.
  • PET-potten van 100 g. en 200 g.
  • Composite cans van 50 g. oplopend tot 500 g.
  • Doypacks van 50 g. oplopend tot 300 g.
  • Sticks van 1.8g/2g tot sachet van 15/20g.

Voor vending klanten verpakken wij in flexibele verpakkingen van 200g tot 500g.

Afwijkende verpakkingsvormen en inhoudsmaten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

UTZ certified: een bewuste keuze


TB Brown kiest voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en kiest daarom ook voor UTZ certified koffies in zijn assortiment.

UTZ certified is sinds 1997 een internationaal geaccepteerd keurmerk voor eerlijke handel. Producten met het UTZ certified keurmerk zijn afkomstig van boeren die de zorg voor mens en milieu hoog in het vaandel hebben staan. Boeren die met respect omgaan met hun arbeiders en met hun product. Het keurmerk kan gevonden worden op onder meer koffie, thee en chocolade.

Om het UTZ certified keurmerk te mogen gebruiken zijn er strikte regels waaraan de boeren zich moeten houden.
In het kort, vindt u hier de 3 niveaus waarop de regels gelden.

1.Traceerbaarheid: consumenten kunnen zien waar het pak koffie precies vandaan komt
2.Bodemmanagement: de boeren worden gestimuleerd bij de teelt zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en kunstmest te gebruiken. Boeren zijn verplicht voorzieningen te treffen voor het filteren van afvalwater en het composteren van koffiepulp.
3.Veiligheid van werknemers en milieu: de boeren betalen een rechtvaardig loon aan hun arbeiders en zorgen voor betere arbeidsomstandigheden.

Gun je smaakpapillen een bijzondere ontdekkingsreis met TB Brown's Decaf koffie!

TB Brown’s Decaf koffie is oorspronkelijk uit Guatimoc, een piepklein Mexicaans plaatsje met 736 inwoners in de regio Chiapas, in het zuiden van Mexico, tegen de Guatemalteekse grens. In Chiapas, waar de beste Mexicaanse bonen vandaan komen, draait alles om koffie. Landbouwproducten zijn immers de belangrijkste inkomstenbron. De koffieboeren gebruiken arbeidsintensieve organische groeimethoden. De passie en toewijding waarmee zij aan het werk gaan zijn terug te vinden in elke kop koffie.

TB Brown ’s Decaf bevat 100% UTZ gecertificeerde Robusta bonen. Deze unieke cafeïnevrije koffie kenmerkt zich door zijn fruitige, iets kruidige ronde smaak met een pittige afdronk. Dat maakt deze koffie zeer geschikt voor het maken van een espresso en het is ook een uitstekende basis voor koffiecreaties met melk, zoals Cappuccino en Café Latte.
Ook liefhebbers van cafeïnevrije koffie kunnen nu genieten van de perfecte kop koffie !