Вдъхновение в час

Есенен конкурс за идеи на www.vchas.com

Да съберем всички идеи на едно място!

Нека съберем всички практични, магически, вдъхновяващи, работещи, нестандартни, изпитани идеи в един прекрасен албум, от който всички ние да черпим творческа енергия! Разкажете ни за онези малки трикове, стратегии и хрумвания, които са успели да превърнат хаоса в творческа атмосфера, а апатията в интерес в класните ви стаи. Няма ограничения за това какъв тип идея ни изпращате, стига да сте забелязали, че тя работи добре в час.

Срок и начин на участие:

Изпратете снимка, илюстрираща вашата идея (най-добре направена от вас, но можете да ползвате и Интернет, стига да упоменете източниците си), заедно с кратко описание как може да се приложи тази идея в час.


Изпращайте идеите си до 30-ти ноември на лично съобщение на Фейсбук страницата на www.vchas.com - https://www.facebook.com/vchasblog.


Победителят, събрал най много "харесвания," коментари и споделяния на идеята си до края на месец ноември, ще получи две страхотни вдъхновяващи заглавия от преподавателя-новатор Рон Кларк, наричан още "Учителят на Америка."


Наградите!

Кой е Рон Кларк и за какво пише в книгите си?

Всяко дете може да постигне повече – с обич, разбиране, подкрепа и нестандартно мислене. Това е кредото на Рон Кларк – носител на наградата „Учител на годината“, автор на бестселъра „55 златни правила“, но преди всичко – човек, който иска да направи революция в училищното образование. В основаното от него единствено по рода си в света училище той прилага едновременно практични, новаторски и ефикасни методи, които не само вдъхновяват децата да учат, но и полагат основите на техния бъдещ успех, най-важ­ният: в живота. Постиженията на учениците му са толкова впечатляващи, че хиляди учители от цял свят посещават Академията „Рон Кларк“, за да черпят с пълни шепи опит и идеи. (Издателство Изток-Запад)В час - един блог за образование, технологии и образователни технологии