Ghana

Ramatu Groep 7A 2016 ☺

Voorwoord

Hoi Juffrouw, ik doe mijn werkstuk over Ghana. Want ik wil je er graag iets over vertellen, en ik weet al veel over Ghana maar niet alles en ik wil graag nog wat leren over Ghana.

Inhoudsopgave


  • Hoofdstuk 1: Geschiedenis van Ghana

  • Hoofdstuk 2: Steden

  • Hoofdstuk 3: Klimaat

  • Hoofdstuk 4: De president

  • Nawoord

  • Bronnen

Hoofdstuk 1: Geschiedenis van Ghana

Ghana werd zelfstandig op 6 maart, daarom is er op 6 maart een groot feest in Ghana.

Ghana heette als eerst Goudkust omdat in het land veel goud was, Maar dat werd weg gehaad door de Europese landen. De Portugezen bouwden de fort San Sebastian, Ook de Hollanders, de Engelse,Denen,Fransen,Pruisen en Zweden bouwden later forten of veroverden de forten van hun Europese handelsconcurrenten. Hun bouwden de trans-Atlantische slavenhandel uit.


Ghana was tot 1957 een Britse kolonie, In 1957 veranderde Goudkust van naam nu heet het land Ghana. Kwame Nkrumah was de leider van Ghana hij was de eerste president van Ghana. Kwame Nkrumah was van 1956 tot 1966 de president van Ghana. Hij is geboren op 29 september 1909, hij overleed op 27 april 1972 hij werd 62 jaar. Hij had een vrouw Fathia Nkrumah en 2 kinderen. De volgende president was Joseph Arthur Ankara.

Hoofdstuk 2: Steden

Ghana heeft 68 steden de hoofdstad is Accra, die heeft 1.963.264 inwoners. En de kleinste stad Swedru heeft 8.355 inwoners. Ghana is circa 6 keer zo groot als Nederland en telt wel 24 miljoen inwoners. In Accra hebben ze ook een school waar ze de Nederlandse taal leren, een Nederlandse school.

Hoofdstuk 3: Klimaat

Ghana ligt ten noorden van de evenaar en heeft een tropisch klimaat. In Ghana is het in de zuiden heet en droog en in het noorden koud en vochtig. Er zijn twee seizoenen het droge en het natte de droge seizoen begint ongeveer eind augustus en eindigt ongeveer in februari. En van december tot maart waait vanuit de noordoosten een droge wind genaamt de harmattan. Die zorgt ervoor dat er in de noorden warme en koude dagen komen. In het zuiden wordt pas in januari iets van de harmattan gemerkt. In de meeste gebieden wordt het warmst in maart. De gemiddelde temperatuur per jaar is ongeveer 28 ° Celsius. In het zuiden zijn er tropische wouden, terwijl het noorden is begroeid met savannebos dat in het regenseizoen groen en in het droge seizoen bruin is.

Hoofdstuk 4: De President

De vorige president heette John Atta Mils hij was al sinds 2009 president van Ghana en werd 68 jaar. John Atta Mils overleed aan keelkanker hij werd opgenomen in het ziekenhuis en stierf enkele uren later. Nu is John Dramani Mahama president van Ghana. Hij is geboren op 28 november 1958 hij is nu 57 jaar oud, hij is getrouwd met Lordina Mahama en heeft nu 3 kinderen Sharaf Jesse en Farida Mahama. Verder heeft hij 1 broer Ibrahim Mahama. DeVice President heet Kwesi Amissah-Arthur hij is geboren op 29 april 1951 en is nu 64 jaar.

Nawoord

Ik vond het heel erg leuk om een werkstuk te maken, het was soms ook wel moeilijk maar gelukkig heeft mijn zus met toen geholpen. Ik weet nu meer over Ghana want ik wist niet dat de vorige president overleed aan keelkanker. En dat de vice president Kwesi Amissah-Arthur was. Ik hoop dat je mijn werkstuk leuk vond groetjes Ramatu♥