Stilstaan in Beweging

Introductie in Transformatief leiderschap voor het onderwijs

Transitie in onderwijs vraagt leiders die het verschil maken

De dynamieken in deze tijd van transities stellen ook het onderwijs voor keuzes. Wat is daarin eigenlijk jouw rol als mens, als leider? Hoe verhoudt het onderwijs zich tot de snel veranderende wereld? Veel mensen zien de storm die door de samenleving raast nog niet en staan als het ware ‘in het oog van de orkaan’. Onderwijs vormt de sleutel voor de kanteling van heel Nederland. Alles begint bij scholing, vorming en ontwikkeling. In het huidige systeem gaat het vooral om input-output, om kwantiteit. Het economisch nut van onderwijs is al heel lang leidend. We zijn de essentie van onderwijs kwijt geraakt. Terwijl we bezield willen lesgeven en leerlingen maximaal willen uitdagen, zodat elke leerling zich optimaal kan ontwikkelen. Om deze transitie te kunnen starten heeft het onderwijs leiderschap nodig. Dat is wat anders dan macht. Leiders durven en kunnen hun nek uitsteken en het voortouw nemen om veranderingen door te voeren.


Voel jij de behoefte om deze dynamieken te begrijpen en terug te gaan naar de essenties van onderwijs? Wil jij als leider onderzoeken wat dit vraagt van jouw leiderschap? Ben jij klaar om je grenzen te verleggen en jezelf te ontwikkelen, maar vraag je jezelf af waar je moet beginnen? Leer, ontdek en wandel mee in het programma dat Moveren en Pesant speciaal hiervoor ontwikkelden.


Moveren en Pesant organiseren een introductie in Transformatief leiderschap voor het onderwijs. Wij nodigen je uit om stil te staan en met op ons op weg te gaan. Zodat je gaat zien en ervaren hoe jij als leider transitie kunt bewerkstelligen vanuit jouw persoonlijke kernwaarden.

Masterclass en wandeling

We organiseren een inleiding in Transformatief leiderschap en we staan stil bij jouw persoonlijke ontwikkelvragen tijdens een wandeling waarin je meerdere perspectieven op jouw ontwikkeling centraal stelt. Het programma vindt plaats op de onderstaande dagdelen.


2 juni 16.00 uur - 18.00 uur Masterclass Transformatief leiderschap (online)


Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde neemt je mee in een inspirerende interactieve masterclass in de dynamiek van transitie in de wereld, het onderwijs, de mens. Hij laat je in deze online masterclass kijken door nieuwe lenzen naar de wereld, het onderwijs en leiderschap. We richten je aandacht op wat je (nog niet) ziet en we prikkelen je nieuwsgierigheid naar de transitie in je eigen leiderschap. Je ontmoet leiders uit het onderwijs, die net als jij verschil willen maken en die jouw persoonlijke reis kunnen versnellen en verdiepen. De masterclass is de opmaat naar het onderzoeken van jouw persoonlijke vragen.


15 juni 11.00 uur - 16.00 uur Wandeling*


Met Jan Rotmans, Emmely Lefevre (Moveren) en Evelien Ketelaar (Pesant) maken met jou 3 wandelingen waarin je onbekend paden ontdekt; voor jezelf, in relatie tot je omgeving, het onderwijs. De wonderschone omgeving van villa Augustus leent zich voor een goed gesprek en een beschouwing van je eigen perspectieven. Lotte van Hal (Moveren) biedt je tussendoor ‘mijmertijd’ en ruimte voor ‘kritische reflectie’ op je ervaringen en observaties. Deze middag is voor jou persoonlijk en er is bovendien gelegenheid om andere leiders uit het onderwijs te ontmoeten.


Aan het einde van deze middag:

- ben je in staat om de dynamieken van transitie in jouw dagelijkse praktijk te herkennen.

- zie je hoe deze dynamieken een beroep doen op jouw leiderschap en wat het van je vraagt.

- heb je een idee bij de eerst volgende concrete stap in jouw reis.

- ken je (nieuwe) leiders die net als jij verschil willen maken.

De kosten en inschrijven

De kosten voor het programma introductie Transformatief Leiderschap, de Masterclass door Jan Rotmans en de wandeling Stilstaan in Beweging vanuit 3 perspectieven bedragen: € 750,- exclusief btw. Dat is inclusief arrangementkosten / hapje en drankje op 15 juni 2021.


Belangstelling? Schrijf je in voor 17 mei as. door een email te sturen aan info@moveren.nl of te bellen via 06-29076178 (Lotte van Hal)


* jouw exacte aanvangstijd ontvang je uiterlijk 1 juni.

"Wie wezenlijk wil veranderen moet eerst tot stilstand komen"

Big picture

Locatie wandeling: Villa Augustus

Voor onze wandeling ontmoeten we jullie graag op een bijzonder 'eilandje' in Dordrecht. Namelijk het door grachten omgeven, bijzonder inspirerende villa Augustus, waar we in de bijbehorende tuin voldoende ruimte hebben om stil te staan en al wandelend in beweging te komen.


Adres:

Villa Augustus

Oranjelaan 7

3311 DH Dordrecht

Big picture

Stilstaan in Beweging op Terschelling

De ervaring leert dat we vanuit stilstand veel los maken. Wat dat voor jou betekent, welke stap je wil maken om daadwerkelijk iets te veranderen en met welke intensiteit, dat bepaal je zelf. Natuurlijk denken we graag met je mee in de zoektocht naar de nog onontdekte kanten in jezelf als leider. Welke stap je ook zet, er is altijd sprake van maatwerk. Wij helpen je graag verder via de mogelijkheden van Moveren en/of Pesant.


Stilstaan in Beweging op Terschelling

Ben je klaar voor een stevige stap in de transitie van je eigen leiderschap? Neem dan deel aan ons programma voor leiders in onderwijs op Terschelling, in september 2021. Deze 5-daagse reis naar transformatief leiderschap is een intensief programma waarin we volledig aansluiten bij jouw persoonlijke opgaven. De reis is zo georganiseerd dat je thuiskomt met een plan voor jezelf, jouw school, jouw team. In een sfeer van rust, ruimte en ontspanning brengen we je op het eiland verder tot stilstand, zodat je ontdekt hoe jij als leider werkelijk verschil kunt maken. Aan deelname aan deze reis gaat een persoonlijke intake vooraf. Jouw deelname aan de masterclass en wandeling en de ervaringen die je hebt opgedaan uit deze sessies nemen we daarin mee.


Kosten Stilstaan in beweging op Terschelling

De kosten voor de reis en het 5-daagse programma Transformatief leiderschap op Terschelling bedragen € 3550,-- (excl. btw), inclusief verblijf, ontbijt en diner en bootreis. Heb je deelgenomen aan de introductie Transformatief leiderschap en neem je deel aan de reis naar Terschelling? Dan krijg je een refund van € 350,-.

Big picture

Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op!


Wil je meer informatie over de masterclass en wandeling of de reis Stilstaan in Beweging? Of wil je je opgeven voor een van onze programma's over Transformatief leiderschap? Neem dan contact met ons op.

Big picture

Pesant

Experts in innovatie en ontwikkeling in het onderwijs


In het schooljaar 2021 – 2022 start Pesant met intervisie-bijeenkomsten over Transformatief leiderschap in het onderwijs met een inspirerend netwerk van schoolleiders. Informeer bij Evelien Ketelaar van Pesant naar de mogelijkheden om deel te nemen.