Differentiëren is te leren! Bk 3

GKH Rotterdam

Uitnodiging bijeenkomst 3 op 27 januari

Beste deelnemers,


Op 27 januari vindt alweer onze derde bijeenkomst plaats van 14.00-17.30 uur. Je kunt op deze bijeenkomst kiezen voor beide, 1 of geen van de learnshops:

D. over de Taxonomie van Bloom

E. over de Leerstijlen van Kolb


Voorbereidende opdracht Learnshop E.

Ter voorbereiding op de Learnshop E over de leerstijlen van Kolb vraag ik je de volgende opdrachten te maken:

1. Bekijk het instructiefilmpje over de leerstijlen van Kolb via de map ‘instructiefilmpjes’ op de Google Drive. Op de Drive staat in deze map ook de presentatie met de dia’s die worden besproken. Neem je uitwerkingen mee naar de bijeenkomst.

2. Optioneel:
Bedenk welke leerstijl(en) bij jouzelf passen. Maak eventueel een test op internet, zoals: http://www.123test.nl/leerstijl/


Tip:
Bekijk op de Drive ook de map ‘leerstijlen van Kolb’.

Ik ga er vanuit dat je deze opdrachten maakt. Indien dat niet lukt, ontvang ik graag een email via m.berben@cps.nl.


Vragenlijst
Nog niet iedereen heeft doorgegeven welke learnshops hij/zij volgt. Wil je je keuze z.s.m. doorgeven via de link naar vragenlijst in deze uitnodiging (zie hieronder)?

Wat zou je kunnen doen, indien je één of meerdere learnshops niet volgt?
-Bekijk vóór de bijeenkomst de presentatie van de learnshop en/of het instructiefilmpje. Zie de mappen ‘presentaties bijeenkomsten’ en ‘instructiefilmpjes’ op de Google Drive;
-Bekijk ook vóór de bijeenkomst de opdrachten die bij de learnshops horen. Deze staat in de map ‘presentaties bijeenkomsten’;
-Bekijk eventueel de map ‘alternatieve opdrachten’ op de Google Drive. Hierin staat een document ‘handreiking alternatieve opdrachten’ met allerlei ideeën over wat je zou kunnen maken/bekijken;
-Maak op grond van bovenstaande een beknopt plan, opdat je samen met een maatje tijdens de bijeenkomst aan de slag kunt gaan;
-Informeer mij over dit plan, middels de vragenlijst;
-Lever na de bijeenkomst jullie gemaakte materialen in op de Google Drive, zodat je feedback van mij en anderen kunt krijgen.

We starten 27 januari wel gezamenlijk, dus ook als je geen learnshops volgt, zie ik je graag om 14.00 uur.


Materialen op de Drive zetten
Graag zie ik per persoon/maatjesduo z.s.m. een product op de Drive in het mapje ‘lessen en materialen van deelnemers’. Een product is een gemaakte/gegeven les met differentiatie, een uitgewerkte opdracht of werkvorm met differentiatie etc. Een half A4’tje is reeds voldoende. Indien je niet weet hoe je dit product op de Drive kunt zetten, mail me deze a.u.b. o.v.v. je naam en school.


!Printen en materialen meenemen!
N.B. De algemene presentaties en de presentaties van de learnshops staan op de Drive in het mapje ‘presentaties bijeenkomsten’ en dan ‘bijeenkomst 3’. In het kader van bomenbesparing zal ik deze NIET voor jullie printen. Het is handig ze vóór de bijeenkomst te downloaden of zelf te printen en alvast even door te nemen.

Wil je een laptop/tablet + koptelefoon meenemen naar de bijeenkomst? Daarnaast is het handig om lesboek etc. mee te nemen, indien je deze nodig hebt met lesontwerp.

Vooruitblik: 1-meting
Snel na bijeenkomst 3 vinden er lesbezoeken door mij en Maartje plaats. Het betreft halve lesobservaties én een nabespreking van de les. De bedoeling is dat er in de bezochte lessen een stukje differentiatie te zien is en in de nabespreking krijg je van mij feedback op deze toepassing. Het rooster voor de lesobservaties wordt door Pieter van Dijk gemaakt. Eventuele voorkeuren qua klas en moment kunnen aan Pieter worden doorgegeven. N.b. Niet in alle gevallen kan er roostertechnisch rekening worden gehouden met deze voorkeuren! Mogelijk zal Maartje een les van jullie bezoeken.


Als je vragen hebt, mail me dan a.u.b. via m.berben@cps.nl.

Bijeenkomst 3

Tuesday, Jan. 27th, 2-5:30pm

Mathenesserdijk

Rotterdam, ZH