RECURSOS MUSICALS I LABORATORIS

11, 12, 13 i 14 DE JULIOL DEL 2022

PRESENCIAL O STREAMING

US PROPOSEM...

Us presentem 7 propostes per explorar els Sentits des de la Música.

Son 4 recursos en horari de matí i 3 laboratoris en horari de tarda.

Tot i que totes les sessions estan relacionats, totes tenen sentit per elles mateixes i es poden cursar separadament (veure reconeixement)


Els 4 recursos son propostes musicals per treballar els sentits a l'aula. Eines i exercicis que podràs adaptar i utilitzar en el teu dia a dia com a docent.

Els 3 laboratoris estan pensats com tallers experimentals amb professionals de diferents àmbits artístics que faran un paral.lelisme entre el sentit amb el que ells treballen normalment i el sentit de l'oïda. Son moments d'inspiració i recerca.

Son 7 propostes amb 7 grans professionals de diferents àmbits. Propostes per despertar la creativitat i obrir l’escolta des d’altres vessants.


Aquestes sessions, formen part del Campus d'Estiu en Música, Creativitat i Moviment.

Quatre dies intensius de descoberta i formació en música i moviment.

Si pots, t’aconsellem que participis de tota l’experiència immersiva i que t’apuntis al Campus sencer. Pots veure tota la informació aquí: https://www.smore.com/mustg

RECURSOS

DEL DILLUNS 11 AL DIJOUS 14 - DE 12:30h A 14:00h.


 • DILLUNS 11: DIA DE L‘OLFACTE

RECURSOS 1 : COM SONA L’OLOR?
Professor: Santi Serratosa

Com sona l'olor? Com sona la olor del nostre cos i les olors que ens envolten?

L'olfacte pot evocar a tot tipus de records i estimular les nostres emocions.

Des del Mètode SSM, basant-nos en els recursos sonors i musicals de la percussió corporal, facilitarem l'aparició de diferents processos sensorials, cognitius, emocionals i vinculants. Una experiència on la didàctica de la música, la improvisació i la creativitat aniran de la mà. És en aquest escenari de tu a tu amb els alumnes, on el Mètode SSM té el joc, l'expressió i la creativitat com a bases d'un abordatge psicosocial d'un alt valor en salut i desenvolupament personal i musical.


 • DIMARTS 12: DIA DE LA VISTA

RECURSOS 2: MÚSICA QUE ENTRA PER LA VISTA

Professor : Tomás Floris Guadix

Les formes, els colors, les intensitats…. Poden ser una gran inspiració per crear i interpretar música. En aquest taller experimentarem idees per treballar a l'aula la creació i la percepció musicals a partir d'aquests elements


 • DIMECRES 13: DIA DEL GUST

RECURSOS 3: QÜESTIÓ DE GUSTOS

Professora: Marta Canellas

Dolç, àcid, amarg, salat… tots els gustos són bons i saborosos! Veurem com els trobem en els aliments i sobretot com convertir-los en música i sons amb el fil conductor d’una cançó.


 • DIJOUS 14: DIA DEL TACTE

RECURSOS 4: (pendent confirmar)

Professor : Tomás Floris Guadix

El moviment i la música tenen textures? Experimentarem diferents recursos per a l'aula a partir de textures d’elements de la natura i de teixits de diferentes materials com a disparador per crear música i petites sequencies de moviment. Un taller per sentir amb tots els porus de la nostra pell !

LABORATORIS

DE DILLUNS 11 A DIMECRES 13 - DE 17:00 A 18:30H.

 • DILLUNS 11: DIA DE L‘OLFACTE

LABORATORI 1: ELS TONS I MATISOS DELS OLIS ESSENCIALS

A càrrec de Georgina Pujós

Així com els patrons rítmics, el tempo, l’harmonia i, en definitiva, les freqüències sonores, afecten el nostre organisme predisposant-lo a unes o altres emocions, les fragàncies dels olis essencials també incideixen sobre el nostre l'estat d'ànim, la nostra capacitat de concentració, etcètera. Amb aquest taller en descobrirem les principals propietats, incidint en els seus usos terapèutics més comuns i en les seves possibles aplicacions a l'aula


 • DIMARTS 12: DIA DE LA VISTA

LABORATORI 2: VISUALITZANT PAUL KLEE

A càrrec de Teia Moner , de la companyia de teatre visual ADDAURA

Quan es parla de Teatre Visual com una modalitat particular de les arts escèniques, no és estrany que sorgeixi la pregunta: Hi ha algun teatre que no sigui visual?

Aquest serà el començament de la reflexió: la vista com a discurs teatral, la mirada creativa i la “transdisciplinarietat” de les arts escèniques.

Com es crea un espectacle de teatre visual i quins elements formen part? Un recorregut per l’espectacle KLÉ de la companyia Addaura Teatre Visual, ens mostra un camí en el que la vista és protagonista.

Per acabar, fem un petit acte escènic visual?"


 • DIMECRES 13: DIA DEL GUST

LABORATORI 3: QUÈ TENEN EN COMÚ L'EDUCACIÓ DEL TAST I DE LA OÏDA?

La Educació Musical és una tasca constant, de petites passes sense distància aparent entre elles. D’alguna manera, no és només per als futurs músics, si no un aprenentatge inconscient que també és a les coses quotidianes que ens envolten i que, els que tenen la sort d’haver-la rebut, els hi obre una porta a un univers formal dels sons endreçats que és llenguatge en si mateix. El mateix passa amb el tast; el coneixem com la capacitat de identificar aromes, sabors, ingredients... un univers paral·lel pel que tots hi transitem almenys 3 cops al dia, sigui o no amb interès artístic. Aquest tampoc no és un do diví, no coneixem les coses que tastem per inspiració ad libitum, si no que les REconeixem, ha d’existir un registre previ de identificacions gustatives primeres per poder posar en eix de coordenades les parts saboroses d’aliments complexes... és a dir, per identificar la seva harmonia. Com podem conformar en els infants aquest registre gustatiu bàsic?... des del punt de vista educatiu em sembla una tasca vital; ensenyar a menjar a través d’ensenyar a tastar; marcar conscientment els punts cardinals, les escales majors dels gustos i la solfa dels sabors per a que tothom tingui el llenguatge i la tessitura gustativa adequada per gaudir conscientment del menjar: juntament amb la música, de fet, ambdues regalen, en realitat, un moment.

A càrrec d'Isma Prados, cuiner i músic!

PREUS I INSCRIPCIONS

PRESENCIAL O ONLINE


 • TOT EL CURS (4 RECURSOS + 3 LABORATORIS): 64 Euros
 • TOTS ELS RECURSOS (4 SESSIONS - MATiNS): 52 Euros
 • TOTS ELS LABORATORIS (3 SESSIONS - TARDES): 42 Euros
 • PREU PER SESSIÓ (RECURSOS O LABORATORIS): 20 Euros/cada sessió que tríis


- Els alumnes d'aquest curs esteu convidats a la Presentació Escènica del Campus d'Estiu en Música, Creativitat i Moviment => dijous 14 de juliol a les 17:00h.


- Places limitades segons ordre d'inscripció -


*Curs en tràmit de reconeixement pel Departament d'Ensenyament per a Docents (si fas tot el curs)

*Curs bonificable per empreses