TURISM

Tot ce trebuie sa stii despre zborul tau

Idei despre cum sa gasesti cel mai bun pret la biletele de zbor

1. Atunci cand te-ai decis sa achizitionezi un bilet de avion este deosebit de important sa vezi care sunt liniile aeriene cunoscute pentru ofertele de zboruri ieftine. Foarte frecvent acestea reusesc sa isi depaseasca competitorii in ceea ce priveste ofertele deosebit de avantajoase, insa trebuie sa fii foarte atent la detalii. In primul rand, ai grija cu privire la taxele extra pentru bagajul la cala, la conditiile in care poti schimba sau returna biletul etc. intrucat in final este posibil sa platesti pentru biletul respectiv mai mult decat te-ai fi asteptat.


2. Contacteaza liniile aeriene pe care le-ai vizat imediat ce observi ca pretul biletului se apropie de un prag minim. In geneal, pentru fiecare zbor in parte exista un anumit numar de zboruri care au pretul minim si evident este mare bataie pe ele. Pe www.hotelrom.ro veti gasi o multime de oferte foarte avantajoase ca pret. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa alegeti una dintre ofertele disponibile online.


3. Calatoreste cu cea mai economica clasa posibil. Acest lucru inseamna sa excluzi din start clasa I, business class sau economy premium class. Daca vrei sa calatoresti ieftin, atunci trebuie sa renunti la confort.


4. Fii flexibil in ceea ce priveste ziua de plecare, cat si ora zborului si vei beneficia de cele mai ieftine zboruri. Daca calatoria ta dureaza mai putin de o saptamana, este indicat sa calatoresti in timpul saptamanii. Multe biletele de avion ieftine dus-intors necesita sa stati si duminica.


5. Fa rezervarea cu mult timp inainte, dupa ce ai comparat ofertele diferitelor companii aeriene si ai aflat cate este cea mai avantajoasa varianta.


6. Gaseste cel mai bun pret inainte de a rezerva, daca oferta initiala este prea piperata. Ia in considerare plecarea dupa un alt aeroport intrucat biletele de avion pot varia ca pret si in functie de locul de plecare si cel in care aterizezi. Atunci cand compari economiile pe care le faci, asigura-te ca ai inclus in cost si cheltuielile pe care le vei face in plus pentru a lua avionul dintr-un alt aeroport.


OFERTE LAST-MINUTE

a. Cerceteaza site-urile liniilor aeriente pentru a vedea ce oferte au disponibile

- atunci cand faci rezervarea pe ultima suta de metri pentru un zbor in care a ramas o capacitate mare de locuri necompletata, liniile aeriene in general iti vor oferi un discount;

- ofertele last-minute sunt valabile cu pana la 10 zile inainte de zborul respectiv. In orice caz, cele mai mici tarife le veti gasi cu cateva zile inainte de zbor.


b. Uita-te in sectiunea dedicata zborurilor din unele publicatii. Multe linii aeriene au acolo reclame la zboruri ieftine care urmeaza sa aiba loc la distanta de numai cateva zile.


c. Suna la aeroporturile din imprejurimi pentru a afla daca datorita vreunor anulari nu cumva exista bilete de avion ieftine disponibile. Cere sa iti fie pus numele pe o lista in asteptare in cazul unor anulari viitoare, daca pretul este scazut, dar nu sunt inca scaune disponibile.