Bratara cu snur

Bratara cu snur, bratara cu snur rosu, bratara kaballah

Bratara cu snur

Bratara Cu Snur

Referitor la perlele naturale insa, orice client interesat trebuie sa stie ce este o perla naturala, intelegandu-se prin aceasta ca este vorba despre o perla asupra producerii careia de catre scoica-mama omul nu a intervenit in niciun fel, cu exceptia bineinteles a extractiei perlei din scoica. O perla ia nastere atunci cand in interiorul scoicii-mama este prins captiv un mic corp intrus, un parazit pentru organismul scoicii, putand fi de pilda un micro-organism marin, sau o insecta, dar niciodata un fir de nisip cum fals au lasat unii sa se inteleaga. Apoi, scoica-mama, secreta o substanta ce are la baza carbonat de calciu, denumit sidef (in engleaza, nacre) si Conchiolin, o proteina proprie scoicii care ajuta la lipirea sidefului, in ideea de a izola corpul strain, adica de a se apara de el. Peste timp, depunerile de straturi succesive din sidef peste corpul strain dau nastere perlei atat de ravnite.

Din cauza imperfectiunii sferice a mantalei si apoi a perlei rezultate, perlele de apa dulce nu sunt toate de forma perfect sferica, astfel ca perlele de apa dulce sunt in general mai accesibile ca si pret, deoarece, desi cele de calitate superioara au un aspect foarte frumos, cu o forma aproape perfect rotunda, cu un lustru apreciat si cu suprafata neteda, fara asperitati, totusi cele de apa sarata sunt si mai apreciate din punctul de vedere al acestor calitati. Perlele de apa dulce insa au o duritate mai mare decat perlele de apa sarata, datorata faptului ca sunt formate din sidef masiv, fiind mai rezistente la zgariere sau ciobire.

Pandantiv Argint :Perlele, fiind produse naturale, chiar si asistate de mana omului, nu pot fi perfecte, astfel ca se poate spune ca aproape nu exista perla naturala de cultura cu o suprafata perfecta. Sau, daca exista nu se vinde prin magazinele obisnuite de bijuterii, avand cu siguranta preturi stabilite prin licitatii. Fiecare perla, oricat de calitativa ar fi, are anumite defecte sau neregularitati ale suprafetei.

Pandantiv Argint

De asemenea, trebuie sa alegi bijuteriile si in concordanta cu varsta femeii. Daca ea este tanara, atunci alege bijuterii indraznete, dar daca femeia este ceva mai in varsta, atunci cel mai bine este sa alegi variante clasice. Desigur, nu trebuie sa te limitezi doar la aspectul varstei, doar fiecare persoana este diferita si posibil ca femeilor in varsta sa le placa si bijuteriile indraznete. Aceasta regula nu trebuie urmata intocmai.

Pietrele de pe bijuterii – sunt un subiect cu totul aparte. Cu siguranta nu vei da gres daca vei cumpara bijuterii cu diamante – este cea mai buna varianta. Aceasta piatra este mereu la moda, dar costa scump. Dar poti adapta bugetul cumparand bijuterii cu pietre semipretioase sau cristale swarovski. Desigur, sa nu uiti sa observi ce bijuterii sunt deja in garderoba iubitei. Daca ea poarta cercei cu perle, atunci cu siguranta ca nu vei da gres daruindu-i un inel cu perle.

Bratara Kaballah : Lustrul perlelor este dat de multitudinea de straturi de sidef, care la randu-i este format din milioane de placute minuscule de aragonite in forme hexagonale si poligonale, aranjate neuniform in straturi succesive, ce poti fi vazute doar cu microscopul ce mareste de 2.000 de ori. Marimea unei aragonite este de doar 3-6 microni, cu o grosime de 0,35-0,5 microni. Dar sideful mai contine si biopolimeri elastici, cum sunt lustrin si chitin, dar si proteine matasoase. Acest complex de substante organice, dau atat aspectul irizant al sidefului, dar contribuie si la atingerea unei duritati foarte mici in acelasi timp, de doar 3-4 pe scara Moch, perlele fiind astfel considerate pietre relativ moi.

Pandantiv Infinit Din cauza ca unele perle de apa dulce au un aspect original aproape perfect, avand unele imperfectiuni ale culorii neuniforme, sau ale suprafetei, culoarea sau lustrul lor pot fi imbunatatite prin tratamente chimice specifice, acceptate universal ca fiind corecte, doar ca in astfel de cazuri clientii trebuie informati, precizandu-se ca au calitatea imbunatatita, sau ca sunt tratate (eng.: enhanced), sau colorate (eng.: dyed). Astfel de perle se numesc perle naturale de cultura tratate si trebuie precizat ca tratamentele la care sunt supuse nu le altereaza calitatile naturale, ci doar vin sa imbunatateasca ceea ce Mama Natura nu a reusit in totalitate prin intermediul scoicii. Odata tratate, culoarea lor nu se schimba, ramanand permanent si nealterata in timp. Tipurile de tratamente de imbunatatire ale calitatilor perlelor sunt detailate la capitolul special dedicat.

Pandantiv Infinit De asemenea, trebuie sa alegi bijuteriile si in concordanta cu varsta femeii. Daca ea este tanara, atunci alege bijuterii indraznete, dar daca femeia este ceva mai in varsta, atunci cel mai bine este sa alegi variante clasice. Desigur, nu trebuie sa te limitezi doar la aspectul varstei, doar fiecare persoana este diferita si posibil ca femeilor in varsta sa le placa si bijuteriile indraznete. Aceasta regula nu trebuie urmata intocmai.

More results:
Bratara Cu Snur Bratara Cu Snur Rosu Bratara Kaballah