Pirmania

De piramide staat sterk, daarom staan wij sterk!

Big image

Welcome to Pirmania

De bewoners van Pirmania heten Piramitastschianen. Het moment dat je in Pirmania komt bent u officeel Piramitastisch.

Glazen Piramides

Onze fantasie woningen zijn glazen piramides. Wij hebben voor piramides gekozen omdat deze geometrisch sterk zijn. De piramides zijn van dubbelwandig glas, in de buitenste laag zitten transparante zonnepanelen verwerkt. Tussen de twee wanden door stroomt water wat onder de grond een molen laat draaien die hiermee een dynamo draait en zo stroom opwekt. Het water wordt via een pomp weer naar de bovenkant van de piramide gepompt en kan zo dus weer naar beneden stromen om zo stroom op te blijven wekken.


Er zijn piramides met drie en twee verdiepingen. De muren zijn schuin, dus er al weinig aan de muren hangen. Er is wel een normale vloer en er is een tap tot helemaal aan de top. Ook zit er een grote deur aan de voorkant en er zijn een aantal ramen over de piramide verdeelt.

Primaire levensbehoeften

In onze ideale buurt is er weinig sprake van werk. De mensen die verbouwen hun eigen eten en door het design van de huizen wordt er elektriciteit opgewekt. Doordat de energie wordt opgewekt is er geen sprake van energiebedrijven waaraan je geld betaald om energie te krijgen. Van de mensen wordt verwacht dat zij zoveel mogelijk zelf doen en produceren. Ze zorgen voor hun eigen eten door dit te verbouwen, maar er is ook een supermarkt aanwezig voor het voedsel en drinken wat niet zelf gemaakt kan worden. De supermarkt neemt zijn plaats in de grote winkelcentra. Om het voedsel en drinken aan te voeren naar de supermarkt stromen er capsules door een rivier die begint bij de dichtstbijzijnde stad en zij voeren het eten en drinken aan voor de stad. De stad probeert zoveel mogelijk te bezuinigen op de basisbehoeften.


Ook een belangrijke onmisbare levensbehoefte is water. Met niet alleen het water naast de huizen in de rivier en niet alleen tussen de wanden van de huizen stroomt water, maar er is ook behoefte aan drinkwater. Het drinkwater wordt gezuiverd in een aparte piramide. Hier is het hele waterzuiveringssysteem geregeld. Het regenwater en grondwater wordt hier gezuiverd. Het regenwater dat van de glazen muren van de piramides stroomt komt terecht in een soort goot. Alle goten van de huizen leidt naar het waterzuiveringssysteem. Het grondwater wordt gehaald uit bronnen die zich om de stad heen bevinden. Bij te kort kan er water uit de rivier worden gepompt om deze te zuiveren en drink klaar te maken.

Winkels

Winkels kunnen we niet in deze mooie en bijzondere stad ontbreken. Er is één groot winkelcentrum waar alle winkels te vinden zijn. Denk dan aan kledingwinkels, sportwinkels, supermarkten, een dierenwinkel, knutselwinkel, muziekwinkels, bouwmarkten, doe-het-zelf winkels en meer!
Big image

Restaurants

Er is één middelgrote piramide waar verschillende restaurants in zitten.

- Taco restaurant

- Fastfood restaurant

- Kip restaurant

- Vis restaurant

- Wok restaurant

- Sushi restaurant

- Grieks restaurant

- Chinees restaurant

& meer !

Big image

Historie

Deze stad bestaat niet zo lang. Daarom zijn er nog niet veel historische plekken. De eerste glazen piramide is in maart 2015 gebouwd en bedacht door jonge studenten van het Mediacollege.

Vervoer

Bijna iedere bewoner heeft een boot. Je ziet bijna altijd ergens een boot varen. Het is ook het hoofd vervoermiddel in deze stad.


Bereikbaarheid

Deze stad is goed bereikbaar. Er is een treinstation en je kan zo met de boot de stad in varen. Ook zijn er autowegen en fietspaden.


Uitgaan

Er zijn verschillende kleinere piramides in de stad verspreidt waar o.a. jongeren uit kunnen gaan. Elke uitgaanspiramide heeft een ander thema/feest. Er is zat keus en het verveelt niet.


Ontspanning & sport

Voor ontspanning en sport is er een mega grote piramide waar je alles kan vinden:

- Sauna

- Sportschool

- Indoor voetbalvelden

- Indoor basketbalveld

- Indoor tennisbaan

& meer!

----------------------------------------------------------------------

Big image
Big image

Het volks/stadslied

Alle bewoners neuriën of fluiten mee met het volks/stadslied.

Stad bezoeken

Iedereen is welkom om de stad te bezoeken. Bezoekers kunnen genieten van de bijzondere sfeer, de vriendelijke mensen en de bijzondere gebouwen. Er is een hotel piramide waar de bezoekers kunnen overnachten.


www.pirmaniahotel.nl



Pirmania

Sverre, Sabrina, Charita, Max, Jelle, Thymo