Mecano

By: Anna Díaz

Contextualització

El nostre grup estava format per Ana Torroja i els germans Nacho i Jose Maria Cano. Mecano vam realitzar un pop des de una sonoritat purament "tecno" durant la etapa (1981-1985), fins el eclecticisme de la que és considerada com segona època artística (1986-1992).


Techno: El techno o tecno és un estil de música electrónica creada a final dels anys 70, però adquirí la màxima popularitat als 90. És una evolució del rock progressiu, però té unes melodies més electròniques i uns ritmes més durs i obsessius. Utilització d'instruments electrònics, com sintetitzadors i samplers.

No utilitza l'estructura d'una cançó, sinó que és estructurat de manera repetitiva segons el patró rítmic anomenat four-on-the-flour, per a maximitzar l'efecte ballable de la música.

Actualment, el tecno ha modificat melodies clàssiques, barrejant-les amb ritmes Dj. A les discoteques utilitzen la tècnica de barrejar el rap i el house.

Biografia

El grup es va crear a l'any 1983. Josep Maria, el més gran dels germans Cano , tocava la guitarra des de sempre, interpretant els seus propis temes. El seu rotllo era més aviat de cantautor. Tocava a casa i de vegades es reunia amb una amiga seva , companya de facultat, i junts interpretaven els temes que ell componia. De manera casual es va unir Nacho , el germà petit .


De sempre havia tingut grans inquietuds musicals. Ja des dels tretze anys, es reunia amb un grup a tocar.

El primer grup de Nacho es va cridar Prisma. Es reunien en un local d'assaig, bastant " cutre " que llogaven per hores. Però la història no va arribar a quallar , a causa de la diversitat de criteris dels seus components.

Una mica desenganyat , Nacho es va dedicar a assajar només , a casa, fins que d'una forma totalment imprevista es va unir al seu germà en la seva aventura musical. Ana es va veure una mica arrossegada a la seva situació de cantant. Mai anteriorment s'havia vist en semblant situació i, donat el seu caràcter tímid, pot ser que no hagués acceptat ser la veu del grup, d'haver sabut l'èxit que aquest aconseguiria mesos més tard.


A l'any 1981 van treure el seu primer single "Hoy no me puedo levantar", vam comprar 100 copies i vam començar a fer promoció per la nostra conta, és un dels temes més ballats i escoltats en els santuaris de la modern-or madrileña, les ventes es van dispersar i vam aconseguir vendre 35.000 copies.


Sis mesos després vam treure el nostre segon single "Perdido en mi habitación", ens van catalogar com grup de musica tecno-pop, vam gravar el primer vídeo, que fa que la gent estigui més pendents de nosaltres. Les lletres parlaven de la ideologia a seguir per una generació.

Vam fer en tota la nostra carrera junts 32 singles.

El nom de Mecano el vam posar per demostrar que un pot construir la música que vulgui fent la mescla de rock, flamenco, pop i soul.


A l'any 1992 Nacho i Jose Maria es van enfadar i aquest enfrentament va causar la separació del grup.

Després de 6 anys separats i fent les seves carreres en solitari, van tornar l'any 1998 i vam provar a tornar de fer un recopilatori de noves cansons, però aixó no va durar molt ja que a finals d'aquest mateix any, Jose Maria va voler seguir amb la seva carrera sol i definitivament ens vam separar.

Galería de fotografíes

Vídeo

Mecano - Laika (Homenaje)
-Quina cançó interpreta, de quin any és la cançó i de quin any és el vídeo?

Aquesta cançó es diu Laika, que va ser creada l'any 1988 i el vídeo és de l'any 2011, que va ser composta en homenatge a la gossa Laika que va ser la primera gossa en viatjar a l'espai en la nau Sputnik 2, que desgraciadament va morir 5 o 7 hores després d'haver enlairat, en orbita amb Laika ja morta dins de la nau va arribar a l'atmosfera 162 dies despres i mentres arribaba es va desintegrar.

-Qui és el compositor?

El compositor d'aquesta cançó justament va ser un dels germans Cano, Nacho Cano.

-Timbre:Quins instruments o veus hi ha o pots escoltar.

Cascavells, baix, piano i violins acompanyats de la veu aguda d'Ana.

-Tempo: lent- mig- ràpid? amb canvis de velocitat o es manté igual tota la peça?

Tota l'estona el tempo és mig i es manté igual sempre.

-Intensitat: suau o forta? hi ha canvis d'intensitat?

És mig forta i no hi ha canvis, tota l'estona es manté igual, de menys a més intensitat.

-Caràcter de la peça: divertit, trist, alegre...

Aquesta cançó transmet un missatge molt bonic i melancólic, portant-nos el record d'aquesta enormement valent i forta gossa.

Comentari personal

És un enorme orgull per a mi haver hagut de fer aquesta cançó, ja que he aprés més sobre aquesta gossa i sabent que és una part d'história important en el món.

Conclusió del treball

  1. Tres característiques sorprenents:
  • Mecano va ser el primer grup espanyol en fer unvideoclip.
  • Abans del nom de Mecano van pensar en Yerma i Prisma perque a Ana no li agradava gens.
  • Poc després d'haver tret el seu primer disc, va haver un rumor que deia que Ana havia mort en un accident de tráfic, va arribar fins i tot a les telenotícies.
  1. Records importants:
  • Que va ser un grup molt important i influent d'aqusts anys.
  • Que avui en día encara es segueixen escoltant cansons d'aquest grup tant bó.
  1. El que més t'ha agradat:
  • M'ha agradat molt fer un treball d'aquest grup, grácies a aixó i a informació recaptada dels meus familiars, m'ha ajudat molt a aconseguir-ho.