Leuk, leerzaam en lekker!

Teamrollen in de keuken

Tijdens de training gaat het team eerst aan de slag met persoonlijkheid, voorkeursgedrag en teamrollen. Dit doen we door middel van actieve oefeningen waarbij het team door zelf te ervaren meer inzicht krijgt.


De volgende stap is om daarmee met elkaar de keuken in te stappen waar de teamleden rollen toegewezen krijgen die het inzicht in henzelf en de ander nog meer vergroten/belichten. Natuurlijk eindigt de training met het samen genieten van de maaltijd.


Training op één dag of toch liever twee sessies? Vraag naar de mogelijkheden.

Samen koken

Samen koken is een goede en leuke manier om elkaar beter te leren kennen en beter te leren samenwerken. Omgaan met stress of tijdsdruk, goede communicatie en het bevorderen van creativiteit, allemaal onderdelen die we in de keuken kunnen simuleren. Afhankelijk van de wensen en de leerpunten van het team zorgen wij voor de invulling.


Dieetwensen of allergieën zijn geen probleem. Het koken wordt begeleid door een opgeleide kok met veel ervaring op het gebied van allergieën.

Teamrollen

De teamrollenmethode waarvan wij gebruik maken is nieuw en uniek voor Nederland. De methode is in Amerika ontwikkeld op basis van Belbin en Meyers-Briggs, Hierbij wordt gebruik gemaakt van de persoonlijke herkenning van zowel gedragskenmerken als visuele input over de types. Met behulp van de types wordt het gesprek over het eigen gedrag en persoonlijkheid gestimuleerd. Dit geef een luchtige maar effectieve insteek in het inzicht in eigen gedrag en de onderliggende groepsdynamiek.


"Ontzettend leuk, vooral de uitdaging in de keuken en de doorwerking van de rollen in de keuken."


"Heel erg leuk! Een kistje met spullen, geen recept, geen bekende collega’s waar ik anders mee samenwerk en toch een heerlijke maaltijd kunnen maken met elkaar. Van ‘uit mijn comfortzone’ naar ‘goede samenwerking met verrassend resultaat’."

Wie zijn wij?

Wij zijn Ingrid Klinkert en Marion van Wezel. Wij geven samen diverse trainingen op het gebied van samenwerken, teambuilding en creatief denken. Leren is leuk! Daarom maken wij gebruik van creatieve, speelse en actieve werkvormen.

Bij onze trainingen staat een positieve insteek centraal. Het leert mensen te zien dat samenwerken vanuit de verschillen toegevoegde waarde heeft.

Dit ervaren wij zelf ook en dat brengen we mee. Marion heeft een koksopleiding gevolgd en combineert haar ervaring met teams in deze training met haar liefde voor koken. Ingrid heeft ervaring als OR voorzitter en planner en houdt ook van lekker koken.


Meer weten over Ingrid en haar talent om kwaliteiten te zien en het beste uit de ander te halen of over de eigenwijsheid van Marion? Wij komen graag kennismaken.