Cotswolds trädgårdar

Nedsatt pris på de två sista platserna på resan 5-9 sept !

1000:- rabatt på de två sista platserna.

Hej trädgårdsvänner!Det finns platser kvar pga återbud (pga sjukdom) till:.


Resa till Cotswolds och trädgårdar i hjärtat av England, den 5-9 sept 2013.


Nedsatt pris med 1000:- per person, på återbuds-platserna.

Nu: 11900:-Om du vill läsa alla detaljer, skriver ett mejl direkt till Trädgårdsturisten; e-post: kontakt@tradgardsturisten.se - så skickar jag programmet på pdf.


Mer information om alla resor med guldkant och trädgårdstema på hemsidan Trädgårdsturisten.se
Hjärtat av England - och till the Cotswolds - där alla vill bo!Om Cotswolds-resan till England 5-9 september 2013.


Vi reser till England och besöker de vackraste trädgårdarna, framförallt i området Cotswolds som ligger i hjärtat av England, ett område där många engelsmän vill bosätta för de vackra trädgårdarna och husen. Här ligger många pittoreska byar och landskapet är kuperat.


På vår resa besöker vi både genuina arts- and crafts-trädgårdar med rik växtlighet och ett särskilt privathus byggdt med stor hantverksskicklighet enligt de idéer som arts- and crafts-rörelsens ledare förespråkade från senare hälften av 1800-talet till en bit in på 1900-talet. Konstnärerna, arkitekterna och hantverkarna inspirerades av förebilden konstnären/ författaren William Morris och John Ruskins idéer. De ville på sitt sätt protestera mot industrialismens massproduktion och återgå till de genuina byggnadsteknikerna, materielen och lokala växtsorter. I rörelsen fanns också Prerafeliterna, det spännande konstnärskollektivet som påverkades av naturen och den medeltida konsten.


På vår resa bor vi charmigt och lantligt på två hotell omgivna av parker. Vi äter gott och det finns också tid att stanna till i några byar och promenera. Vi besöker också en handelsträdgård.


Resan ugår från Gatwick flygplats med vår buss och där möter Trädgårdsturisten Ann Larås resenärerna.


Resdatum: 5-9 september 2013,

torsdag-måndag, 5 dagar

2 platser kvar.


Skicka efter programmet genom att gå in på intresseanmälan här, och klicka Cotswolds…(Ord. Pris: 12900:- )

Flyg ingår inte!.

Enkelrumstillägg: 2000:-

Nedsatt pris för de sista platserna pga återbud:

Nu 11900:- per person.

tips på flygsajt för bästa pris till London/Gatwick: www.momondo.seResan utgår från flygplatsen Gatwick. Det innebär att var och en bokar sin egen flygbiljett. Upplägget ger flexibilitet; kanske vill du resa till England tidigare eller stanna längre. Det ger frihet att boka den flygbiljett du själv önskar. Dessutom blir resan billigare totalt sett än om Trädgårdsturisten förhandsbokar för en hel grupp. Trädgårdsturisten kan hjälpa till genom att föreslå flygbolag och internetsidor för bokning, för den som önskar. Försäkring tecknar resenären på egen hand.Prisexempel:


Norwegian airlines har bra flyg från Stockholm/Arlanda - London/Gatwick "south terminal" där resan utgår från. Även från Köpenhamn/Kastrup till Gatwick. Biljetterna kostar kring 1500-2000:- t o r.Dessa tider passar vår resa.


Avresa Arlanda /Stockholm kring kl. 7 den 5/9

hemresa Gatwick/London kring kl. 19-20 den 9/9.


Avresa Köpenhamn kl. 07:20 den 5/9

hemresa Gatwick/London kring kl. 20:30 den 9/9
Upplägg resa:

Samling på Gatwick airport där reseguide och ciceron Ann Larås tar emot. Ann har skrivit två trädgårdsböcker, om Italienska och om Engelska trädgårdar.

Avresa ca kl. 1015-1030 med vår buss. Vi beger oss först norr om London för en härlig lunch på pub Lord Nelson. Vårt första trädgårdsbesök är en unik privatträdgård , skapad av en av Englands mest kända landskapsarkitekter och trädgårdsmästare. Vi får se en modern trädgård, men med inspiration av Englands charmiga arts- and crafts-trädgårdar från 1900-talets början. Vi äter lunch här innan vår färd går vidare västerut mot Cotswolds kullar, till vårt hotell Ettington park hotel utanför Stratford-upon-Avon sen eftermiddag. På kvällen, välkomstdrink och gemensam middag (2-rätters). Dryck tillkommer.


Övriga dagar i korthet: Vi besöker minst 8 trädgårdar och avslutar med slottet ‘Downton Abbey’*. Flera av trädgårdarna är inspirerade av den kända konst- rörelsen Arts- and crafts, som uppkom under 1800-talets senare hälft av hantverkare, arkitekter, filosofer skribenter och konstnärer under ledning av William Morris mfl. De är rikblommande trädgårdar med gammaldags och gärna lokala växter och hus byggda i vacker sten, bruten i närheten i lokala stenbrott. En av dagarna på vår resa viker vi åt ett besök i miljön där den populära brittiska serien ‘Downton Abbey’ spelas in, vi gör ett besök på slottet och får också se parken omkring. Tv-serien handlar om familjen Crawley som levde i början av 1900-talet och dess personal; en historia både om de anställda och om ägarnas liv, skildrad levande och med fin dialog.


Under resan besöker vi också minst en av de pittoreska byarna som ligger i hjärtat av England i Cotswolds, där många engelsmän idag drömmer om att bosätta sig i vacker miljö och i historiskt intressanta hus. Här finns mycket av det genuina hantverket och byggnadskonsten kvar och förvaltas omsorgsfullt. Vi besöker självklart minst en pub på vår resa.


*) Tidningen M nr 6 (april) har skrivit ett reportage från slottet Highclere castle där tv-serien Downton Abbey spelas in. I slutet av artikeln skriver de också om denna resa för dem som är intresserade av att både åka på en trädgårdsresa kombinerat med kultur och besök på detta underbara slott.


Det detaljerade programmet skickas i retur om du klickar i en intresseanmälan här. ”Cotswolds rikblommande….trädgårdar…” Alternativt att du mejlar till kontakt@tradgardsturisten.se.
I resans pris ingår:


Samtliga bussturer under 5 dagar.

Fyra hotellnätter på 4*hotell av mycket god standard och charm, inkl. frukost

Fyra Frukostar

Välkomstdrink

Fyra måltider dvs 1 lunch och 4 middagar (2- rätters). Vatten ingår, övriga drycker till måltiderna tillkommer.

Entréer till hus och trädgårdar vi besöker och till Downton Abbey-slottet.

Reseguide och ciceron Ann Larås ‘Trädgårdsturisten’, författare till boken Engelska trädgårdar.


Vi bor på två olika lantligt belägna hotell under de 5 dagarna, två nätter på vardera:ETTINGTON PARK HOTEL, Warwickshire

Ett härligt ’Country House Hotel’ beläget i stort parklandskap strax utanför Stratford-upon-Avon. Hotellet har prisnominerad restaurang med utsökt service. Detta är verkligen ett ställe att koppla av på och njuta av ’the English Country Side’!


TYLNEY HALL HOTEL, Hampshire.

Tylney Hall är ett ‘Country house hotel’ som aldrig har förlorat sin känsla av charm. Du anländer till hotellet genom en allé och möter en viktoriansk elegant herrgård. Hotellet har en fin historisk park som ritades av den berömda trädgårdsmästaren Gertrude Jekyll och har skötts om sedan dess av den nuvarande trädgårdsmästaren.


Anmäl intresse eller boka här! genom att kryssa ‘Cotswolds trädgårdar…’. så skickar jag programmet.


Hoppas att vi ses på denna resa – det blir en resa med guldkant, på alla plan.
Trädgårdsturisten - kontaktinfo

Resor med guldkant till trädgårdar i Sverige, England och Italien. Från 2014 även Frankrike.