Vehicle recol·lector

El vehicle espacial

Quin problema hi ha?

Se li diu escombraries espacials a qualsevol objecte artificial sense utilitat que orbita la Terra. Es compon de coses tan variades com a grans restes de coets i satèl·lits vells, restes d'explosions, o restes de components de coets com pols i petites partícules de pintura.

El vehicle recol·lector

Es tracta d'un vehicle espacial que s'aproximaría a l'objecte orbital, l'atraparia amb un cable i el deixaria anar a una alçada més baixa. Després continuaria la seva tasca atrapant altres objectes. L'avantatge, segons els experts, és la seva capacitat per recollir fins a 20 objectes i maniobrar en les òrbites més llunyanes. El sistema seria car i complex.

Promotor d'aquest mètode

L'artista Vaughan Ling va idear el Space Debris Collector, la seva pròpia planta de reciclatge i recollida de restes satelitales i de naus. Com és de suposar, aquest camió de les escombraries espacials que donaria voltes per l'espai. Encara és un concepte, però es veu tan detallat en les imatges i plànols (després del salt), que fa que costi menys d'imaginar-lo en acció.

Avantatges i inconvenients

Avantatges:

  • Ajuda a la descontaminació espacial
  • Porta les escombraries a la base
  • Permet a 4 tripulants


Desavantatges:

  • És car i sofisticat
  • Hi ha el risc de perdúa de contacte visual i/o acústic o que colisionin amb alguna deixalla.

Big image