ICT Tools

Hoe in de praktijk te gebruiken?

Tools

Hoe kunnen we de ICT-Tools gebruiken en wat is hierin handig? Dit gaan wij middels een aantal voorbeelden in deze Smore-presentatie aan jullie vertellen!

Blendspace

Via Blendspace kun je complete online lessen ontwikkelen inclusief opdrachten en testjes om te checken wat er van de informatie is blijven hangen. Op deze site kun je ook lessen delen met andere docenten werelkdwijd.Belangrijk:- Je moet inloggen met een google- of facebook account. - Je moet de browser Google Chrome of Fire Fox gebruiken. Ingelogd op marloes haar naam... kom niet verder. Ik weet niet hoe ik er in kan werken...

Kahoot

Kahoot is een makkelijk te gebruiken student-response systeem dat werkt op elk apparaat. Het stelt je in staat om multiple choice quizzen te maken die de leerlingen vervolgens kunnen beantwoorden via elk apparaat dat een webbrowser heeft (telefoon, tablet of desktop).

Filmpje; hoe gebruik je Kahoot?

Maandag over Kahoot!
Socrative is een handige tool voor het maken van een interactieve quiz.
Socrative in the Classroom

Tip!

Gebruik Google Chrome

Mentimeter

Met deze tool kun je stemmen op een vraag of stelling. Leuk als opwarmer van de les. Maar ook geschikt als afwisseling tijdens. Het lokt discussies uit.Werkt goed in Google-Chrome.
Mentimeter

Padlet

Dit is een online prikbord waarop je van alles kunt delen. Hierbij valt te denken aan: artikels, links, afbeeldingen en filmpjes. Handig voor het delen van info/materiaal, voor een brainstormsessie of het verzamelen van materiaal voor een discussie.

Linkjes

Padletsite: www.padlet.com
Onze padlet voor de proffweek: http://nl.padlet.com/wall/39uu8mfkjv

Zie hieronder een printscreen van onze padlet!

Gebruik van Padlet

* Je hoeft niet in te loggen met gegevens en het is super gemakkelijk!
* In de linkerbalk kun je allemaal instellingen wijzigen.
* Je kunt de site vergrendelen met een wachtwoord als je dat wilt.
* Deel de link met de leerlingen en ze kunnen er mee aan de slag!