Vachtvilten - van schaap naar kleed

Viltworkshops inclusief gebruik van de viltmachine

Dagworkshop vachtvilten bij ZachtAardig

Droom jij ook van een warm (diervriendelijk) schapenvachtje voor op de bank of een ander plekje dat wel wat warmte kan gebruiken? Tijdens deze workshop ga je zelf een kleed van vacht vilten. Je neemt een prachtige woonaccessoire mee terug naar huis.

Al jarenlang een succesvolle workshop bij ons op het Atelier ! De deelnemers kiezen een eigen ruwe vacht uit ons assortiment en bedekken de onderkant, de zogeheten 'scheerkant' met een laagje wol. We behouden door de bijzondere techniek van het vachtvilten de mooie textuur, lange lokken en/of krullen. Je leert handige technieken & vaardigheden aan waarmee je tevens thuis zelfstandig uit de voeten kunt. Let wel, deze workshop is fysiek pittig, dus niet voor 'watjes'. Het warme water en de olijfzeep zijn echter een heerlijke weldaad voor je handen!

Het gevilte kleed van ruim 1.10 x 0.85 is tevens wasbaar. Nadere Instructies voor het onderhoud en wassen van uw kleed volgen tijdens de les.

Opgeven?

Mail/info: annalies.vaneerde@live.nl of bel 06-46305695

kosten

Dagworkshops vachtvilten zijn €110,- incl btw lunch, koffie en thee. Dit is inclusief alle wol en het (deels) gebruik van de xl viltmachine met begeleiding. Tevens krijg je een ruwe schapenvacht. Op het atelier zijn er verschillende schoongemaakte geselecteerde mooie vachten zijn te koop van schapenrassen: o.a. Schoonebeeker, Zwartbles, Drents Heideschaap, Heideschnucke, Mergellander, Racka , Texelaar, Jacob, Romney. etc.

Big image

Wensen van mensen

ZachtAardig maakt mensen blij !

Heb je een vriendin of collega's die mee willen doen, een eigen groepje ? Dan kun je zelf een datumvoorstel doen.

Veelgestelde vraag:"Ik wil een workshop vilt cadeau geven, kan dat"?

Ja, dat kan geregeld worden, het is een origineel en leuk idee om te doen! Neem even contact op via mail.

Veelgestelde vraag: "Kan ik mijn eigen vachtje meenemen?"

Antwoord: Ja, leuk ! Docente Annalies met jarenlange wol-selectie-ervaring zal de vacht keuren en bekijken of deze geschikt is om als vacht te vervilten. Bij geschiktheid krijgt je uiteraard reductie op de workshopprijs!

Veelgestelde vraag: "Ik heb schapen maar ik wil ze zelf niet vilten, kan ik deze in opdracht laten vilten?

Antwoord: Ja, dat doe ik graag en regelmatig omdat ik met schaapherders werk. We maken samen een goede afspraak.


CURSUS AANBOD 2017


Vachtvilten dagworkshop : van schaap naar design-kleed: 11.00 - 16.30 ( info zie boven) kosten € 110, - incl. vacht, lunch, materialen.

Vachtvilten xl : een XL schapenvacht naar eigen wens en afmeting; ook dit is mogelijk en bespreekbaar. Informeer naar de mogelijkheden. Wij hebben veel ervaring met specifieke wensen! kosten € 195,- incl. vachten, lunch, materialen. Email je wens naar :

annalies.vaneerde@live.nl

Dagdeel vachtvilten: 13.00 - 16.00 - kosten € 75,- inclusief materiaal en vachtdelen.

ca 70 x 70 cm max. grootte van werkstuk. ( maximaal 7 deelnemers ) Mogelijkheden: stoelkleed, kussen, kat-honden-kleed.

NIEUW: COWSKIN - vegetarische koeienhuid van vilt ! Prijs: € 195,-

size: 1.80 x 1.20 en/of variatie hiervan.

Maak met mooie zacht wol een stevig plat vilten koeienvel helemaal van vilt ! Deze workshop vind individueel of in duo's plaats. De begeleiding van de docente is hierbij zeer intensief. Het viltproces en eindresultaat is erg belangrijk. We werken met natuurlijke kleuren- en kleurverloop zoals bij de echte koeienhuiden te zien zijn. Zachte materialen zoals Merino lontwol, en zijdezachte Alpaca. Voorbeelden zijn in de woolstudio te bezichtigen.

Masterclass Vilten Wanddecoratie : 11.00 - 16.00 - Schilderen met natuurlijke (schone) wol en vezels dat resulteert in een mooi wandpaneel of schilderij. Een akoestisch of sfeervol decoratief werkstuk voor aan de muur. Maximaal 3 deelnemers. Je wordt in deze privé-les door Annalies zowel technisch als artistiek optimaal begeleid. Ervaring is geen pre.

€ 120,00,- inclusief basismaterialen en lunch. Bijkomende kosten voor exclusieve materialen als zijde. Maximale grootte ca 1 m2, maar diverse maatvariaties mogelijk !


Voor alle workshops geldt: ervaring is niet noodzakelijk, maar soms wel handig als het gaat om grote werkstukken.

Big image
Big image

enkele reacties van cursisten :

"'Yesterday I felted a sheep's pelt. A day of hard work, but really worth it! So happy with the result! Even the back of it had turned out a piece of art." - Cuny Stelpstra ❤️


"Heb hem net op 30 gr wolwas gewassen met woollite (het vachtje) is er prachtig uitgekomen een beetje de kale randen weggeknipt en hij is nog mooier! - Davide


"Ik heb hem meteen bij thuiskomst in de wasmachine gdaan ( dat was even spannend) Hij is prachtig " -Christianne


Judith: "Vandaag meegedaan met de gratis íntroductie'-workshop woolpainting van Zachtaardig. Zeer de moeite waard. Geschilderd met wol, krullen en katoen. Mooie lokatie, toegewijde docente. Annalies, hartelijk dank!"

zie voor meer recensies:

https://www.facebook.com/zachtaardig/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Workshops in kleine groepen bij viltatelier ZachtAardig


Doordat bij de workshops in kleine groepen van maximaal 4 deelnemers wordt gewerkt staat kwaliteit van het werkstuk, de begeleiding van het viltproces in een ontspannen sfeer voorop. Ervaring met wol en vilt is niet noodzakelijk, maar voor 3-D vilten wel handig.


Opgave - informatie:

annalies.vaneerde@live.nl

t.06.46305695 . Vermeld duidelijk uw naam, telefoonnummer, en voorkeursdatum!

Workshops Vachtvilten 2017

Saturday, July 29th, 11pm

106 Spaarne

Haarlem, NH

Big image

ZachtAardig

ZachtAardig -

dat is de naam van het atelier van Annalies van Eerde. Zij behoort inmiddels tot de Europese top van vilters welke zijn gespecialiseerd in vilten met zeldzame, ruwe en ongeverfde wolsoorten uit Europa en werkt nauw samen met diverse schaapherders. ZachtAardig onderscheidt zich door een eigentijdse en stoere (ecologische) wijze van werken met ruwe wol. De met vakmanschap gevilte kleden, diervriendelijke vachten; plaids en haar Woolpaintings, vinden inmiddels hun weg naar tal van particulieren. Ook exposeert zij regelmatig haar werk in openbare ruimtes.

Big image
Big image

verkoop vachten

Verkoop (losse ) onbewerkte vachten:

De prijs van vachten ligt tussen €25,-, en €35,- voor ivoorwitte vachten en vanaf €35 en €50,- voor donkergrijze en bijzondere zeldzame vachten. Ze zijn allemaal schoongemaakt, en vrij van stro.

Geschoren schapenvachten:

75 procent van alle scheerwol die we voor de workshops gebruiken is afkomstig van kuddes die de Hollandse natuurgebieden begrazen. Deze wol is ecologisch verkregen en geselecteerd op A-kwaliteit.

Parkeren / Openbaar vervoer

tip: neem de trein of bus en loop in 8 a 10 minuten rechtdoor via de Grote Markt naar het Spaarne ! Of kom per fiets!

auto: Haarlem is niet autovriendelijk:

In de hele omgeving geldt op straat betaald parkeren (3,90 euro per uur). De parkeergarage bij het station in de Lange Herenstraat is iets minder kostbaar: 1,50 euro per 36 minuten of gedeelte daarvan.

Let op: de Jansweg is alléén toegankelijk vanaf de kant van de Parklaan tot de ingang van de parkeergarage, linksaf de Lange Herenstraat in. De rest van de Jansweg is busbaan. Verder rijden én inrijden vanuit de andere richting is streng verboden. Er staan camera’s voor het bekeuren van overtreders! De route naar de parkeergarage is erg lastig te vinden en vereist vanuit sommige richtingen lange stukken omrijden. Volg de borden P-route naar Parkeergarage Station. Het gebruik van een navigatiesysteem zoals TomTom is in het centrum van Haarlem vrijwel zinloos.

Gratis parkeren? Je kunt je auto gratis parkeren bij station Haarlem Spaarnwoude / IKEA. Afslag Waarderpolder vanaf A200 / Rottepolderplein. Vandaar neem je in een paar minuten de trein naar Haarlem CS.