Opwarming van de aarde

Gevolgen van de opwarming

10 gevolgen van de opwarming van de aarde.

- Gevolg 1 is overstromingen, dit komt door het stijgen van de zeespiegel. Kuststeden hebben daar veel last van. Maar kleine eilanden kunnen door de overstromingen helemaal onderwater gaan. In rivierdelta’s is door de overbevolking de grootste probleem met slachtoffers van de overstromingen.

- Gevolg 2 is hongersnood in de meeste landen. Door de hoge temperatuur van de aarde is er minder kans op regen waar door gevolg dat de oogst geen water hebben en de planten niet kunnen groeien. Dus door al dat verlies van eten en de overbevolking in de wereld kunnen de meeste mensen niet aan eten geraken. In de landen India en Afrika is dit het grootste probleem. Vele mensen sterven daar dagelijks door de reden van uithongering. Dat is niet het enige nadeel want de rivieren, zeeën komen droog te staan, de vissenvangst word hierdoor heel wat minder.

- Gevold 3 is de conflicten van Water- en voedseltekorten. De mensen in Azië en Afrika gaan vluchten naar plaatsen waar er wel voedsel en water is maar het probleem is dat later op die plaatsen het eten en het drinken ook op is dat met gevolg in de toekomst alle landen in hongersnood hebben.

- Gevolg 4 is de vluchtelingenstromen. Volgens Oxfam zal de klimaatverandering de komende 40 jaar leiden tot 8 miljoen mensen van Australië op de vlucht jagen op de eilanden in de Stille Zuidzee, en 75 miljoen in de hele regio van Azië en de Stille Oceaan. - - Gevolg 5 is de zijn de natuurrampen. Deze kunnen lijden tot besmettelijke ziekten als diarree, cholera,… en de rampen nemen toe. Meer vulkaanuitbarstingen, aardbevingen,…

- Gevolg 6 is dat de gletsjers verdwijnen. De stijgende temperaturen smelten het ijs weg met gevolgen dat het water zal overstromingen veroorzaken.

- Gevolg 7 is dat de biodiversiteit afneemt. Veel dier- en plantensoorten zullen verdwijnen door de klimaatsveranderingen.

- Gevolg 8 is dat de oceanen verzuren. Door grote hoeveelheden CO2 in de atmosfeer komen de oceanen zuurder.

- Gevolg 9 zijn de bosbranden. Door de hoge temperaturen zijn er meer en meer bosbranden.

- Gevolg 10 is culinaire catastrofes. De kwaliteiten van bier en wijn gaan achteruit.

Een nadeel voor veel mensen.

Voor vele mensen op de wereld is dit een probleem. Maar het ergste is in India en Afrika. Die mensen leven op plaatsen waar er hongersnood, natuurrampen,… een heel groot probleem is.

Oplossing?

Ze zijn op zoek naar meerdere oplossingen maar het probleem neemt nog steeds toe.

Ze zoeken voor oplossingen om minder milieu vervuiling te hebben.