Diferentele dintre Hostal si Hostel

Cazare

Cunoscand diferenta dintre hotel, hostel si hostal va poate ajuta sa economisiti bani, daca v-ati decis sa plecati in vacanta in Barcelona. Pentru a va asigura ca ati gasit cel mai bun hotel (sau echivalentul) in Barcelona este important sa intelegeti denumirile date diferitelor tipuri de cazare in Barcelona. Hotelurile din Barcelona au un grad de ocupare de-a lungul anului care ajunge la 85% - cel mai mare din Europa.


Care este diferenta dintre hostal si pensiune? Hostal si pensiune sunt de fapt denumiri date pentru acelasi tip de unitate de cazare. Din acest motiv, ori de cate ori vom face referire la hostal ne vom referi la pensiune. In mod similar am gasit o multime de modalitati de cazare si in orasul Sibiu, pe www.Cazare-Sibiu.net, insa parca diferentele intre unitatile de cazare pot fi sesizate mai usor.


Care sunt diferentele dintre hostal si hotel?

1.) Cel mai important lucru este acela ca hostalurile din Barcelona nu sunt hosteluri pentru tineri (numele unui hostel pentru tineri din Barcelona este Albergues Juvenilles - pensiune pentru tineri, in traducere). Hostalurile sunt similare hotelurilor si sunt mai mult sau mai putin pensiuni. Hostelurile pot oferi aceeasi calitate sau chiar calitate mai buna in ceea ce priveste cazarea in comparatie cu unele hoteluri care practica aceleasi preturi.


2.) In general hostalurile din Barcelona tind sa fie considerabil mai ieftine decat hotelurile din Barcelona care ofera aceleasi facilitati de cazare. Preturile pot varia, insa multe hostaluri pot fi chiar si cu 50% mai ieftine decat hoteluri echivalente.


3.) Hostalurile nu sunt categorisite folosinduse o scara de 1-5 stele ca in cazul hotelurilor. Hostalurile pot avea cel mult 3 stele. Acest lucru face ca facilitatile hostalurilor sa fie putin mai imprevizibile.


4.) Hostelurile tind sa fie afaceri de familie, iar hotelurile de cele mai multe ori sunt detinute de mari corporatii si ca o consecinta atmosfera din hostaluri tinde sa fie mult mai prietenoasa si mai putin formala decat intr-un hotel.


5.) Hostaluri tind sa fie mai mici ca hotelurile.


6.) Hostelurile in general nu au la fel de multe facilitati. In orice caz, hostelurile ofera multe dintre serviciile esentiale precum TV prin satelit, aer conditionat, caldura pe timpul lunilor de iarna.


7.) Rezervarile pentru hostaluri, in general, nu pot fi facute prin intermediul site-urilor de rezervari sau booking intrucat serviciile de acest fel pot fi destul de simple.


De retinut! Unele hostaluri au bai la comun. In orice caz, multe hostaluri au camere cu baie proprie sau au baie care este pentru uzul tau exclusiv, insa care nu se afla in camera. Verifica contactand pe cei de la hostal, inainte de a face rezervarea.


Dupa cum observati, distinctia dintre hostal si hotel este putin neclara asa ca singura modalitate prin care puteti fi siguri de ceea ce o sa primiti este verificand ce tip de facilitati sunt oferite de hostal, inainte de a face rezervarea.


Big image