I am number FOUR

Pittacus Lore

De schrijver

Een Amerikaanse schrijver die de boeken 'I am number four' , 'De kracht van zes' en 'De opkomst van negen' heeft geschreven.

De boeken

Korte inhoud

Am Number Four vertelt het verhaal van John Smith, een 15-jarige aliën van de planeet Loriën, en zijn bewaker Henri terwijl ze vluchten voor de Mogadoren, een ander alienras, die jacht maken op John en de andere acht Loriëntieners op aarde die samen de Garde vormen. De Garde bestaat uit alle mensen uit Loriën met speciale gaven en de Erfgaven. Deze tieners worden beschermd door een formule die ervoor zorgt dat ze enkel in volgorde gedood kunnen worden. John is nummer vier. Zowel de aliens uit Loriën als Mogador hebben een menselijk uiterlijk.

In het boek kan je het verhaal van Nummer4 helemaal meevolgen. Hoe hij vlucht, hoe hij verliefd wordt, hoe hij de Mogadoren moet verslaan,...

Eigen mening

Ik vind het boek echt fantastisch! Het was spannend, soms zielig en ook heel leuk. Toen ik begon met lezen kon ik niet meer stoppen. Zo goed is het. IK ben nu bezig met de opvolgers van 'I am number four'. Het zijn alle drie echte aanraders!

Trailer van de film

Ik vind persoonlijk het boek heel veel beter dan de film.
I am Number Four - Official Trailer [HD]