Workshop met Seyda Buurman-Kutsal

Discriminatie en Vooroordelen

In samenwerking met Meldpunt Discriminatie Deventer

Op 7 september organiseert de stichting Acacia samen met het Meldpunt Discriminatie in Deventer een workshop onder begeleiding van Seyda Buurman-Kutsal in het Hof van Colmschate in Deventer.


Seyda Buurman is o.a. bekend van het groot racisme experiment dat uitgezonden is bij BNN. Een indrukwekkend experiment van een dag dat in een programma van ca. 90 minuten wordt gepresenteerd. In het experiment worden in eerste instantie twee groepen van elkaar worden gescheiden op basis van oogkleur. De ‘manier’ van selecteren, de wijze waarop de twee groepen verschillend worden behandeld, de gevolgen die dat heeft bij groepsgedrag maar ook de confrontatie ‘hoe dat bij jezelf werkt’ zijn boeiend om te volgen. Op youtube is de uitzending terug te vinden en het bekijken is zeker de moeite waard.


Tijdens de workshop zal er tijd worden ingeruimd om zelf te ervaren hoe een experiment als ‘brown eyes, bleu eyes’ werkt. De focus ligt daarbij op ervaringen rondom racisme, discriminatie vooral ‘op de werkvloer’. Stichting Acacia en het Meldpunt Discriminatie willen graag met elkaar en de bezoekers in gesprek op basis van ieders eigen ervaringen zowel met het experiment als in het dagelijks leven. Daarvoor nodigen we graag andere belangstellenden uit. Op 7 september starten we de avond op om 19.00 uur, tussen 19.30 – 22.15 uur is er tijd voor de workshop en daarna sluiten we gezamenlijk om 22.45 uur af.


De entreeprijs bedraagt 10 euro. Aanmelden kan via info@deacacia.nl.

Entree + drankje: 10 euro

't Hof van Colmschate

Holterweg 104
7429 AH Deventer


Aanmelden via info@deacacoa.nl