X-STREAM

Mariska van der Wijk

1. Welke keuzes maak ik als cursist ten aanzien van de 21e eeuw?

Ik kies met welke programma's ik te werk ga, bijvoorbeeld met smore of met prezie. En kies ik om te samenwerken of ga ik alleen werken? Verder maak ik mijn eigen keuzes en kies ik niet dingen die anderen graag willen dat ik dat doe.

2. Dit is de 21e eeuw (remixen, feedback, nieuwe werken/leren enz.) en ik sta daar.

Ik sta aan het begin want er is nog veel te leren over het beroep dat ik wil gaan doen, er gebeurd heel veel om ons heen zonder dat je het door hebt. Iets wat je nu leert kan over 2 dagen wel weer oud zijn.


3. Dit is de 21e eeuw (remixen, feedback, nieuwe werken/leren enz.) en dit ben ik.

Je hebt A- en C- cursisten en ik ben een beetje van beide, omdat ik soms wel even iemand nodig hebt die mijn werk controleert zodat ik weet dat ik iets goed doe of niet. Maar ik probeer me wel altijd goed te concentreren op mijn werk en ik stel altijd vragen wanneer ik er niet uit kom.


4. Welke beslissingen ga ik vanaf nu nemen?

Ik ga mijn verslagen maken en die proberen mijn verslagen op tijd in te leveren. Ook probeer ik beter te plannen.

5. Welke dilemma's ervaar ik ten aanzien van de 21e eeuw?

De grootste dilemma's zijn dat je nu dingen leert maar dat het over 5 jaar wel kan zijn dat het helemaal veranderd is en dat je er dan niks meer aan hebt.


6. Welk besef is het meest tot me door gedrongen ten aanzien van de 21e eeuw?

Dat het leren heel anders is geworden, vroeger leerden de mensen gewoon van uit een klas lokaal van uit een boek en deden ze alles wat de docent hun vertelde. Nu is dat heel anders, je zit nog wel steeds in een klas lokaal maar boeken gebruiken we bijna niet meer. Het is nu veel zelfstandiger en je leert veel dingen met technologie.


7. Wat heeft mij het meest verrast?

Wat mij het meest verrast heeft is dat er zoveel dingen om ons heen gebeurden zonder dat we dat in de gaten hebben, zoals dat er in 3 minuten heel veel babys worden geboren en dat er in een korte tijd zoveel nieuwe dingen worden geproduceerd.


8. Wat is mijn digitale identiteit?

Als je mijn naam bij google intypt komt er maar 1 foto te staan, verder zijn alleen mijn Facebook en Twitter te vinden. Ik vind dat mijn digitale identiteit normaal is want ik pas altijd op met wat op internet zet.