X-stream sessie 1

Wat is ondernemen?

Wat is ondernemersschap?

In de eerste les van x-stream over ondernemen moesten we filmpjes kijken over verschillende ondernemers. Het filmpje wat mij het meeste aansprak was die van Ben Woldring. Hij heeft op zijn 13e zijn eigensite gemaakt over het vergelijken van telefoonabonnementen en heeft dit in de markt gebracht. Het spreekt mij het meeste aan om dat hij nog zo jong was en hij zijn fantasie heeft gebruikt en nu een van de grootste ondernemers is van Nederland. Hier zie ik in dat ondernemerschap is van niets iets maken met je eigen creativiteit en ideeën.

KVK test

De KVK test is het inzien in hoeverre ik een ondernemer ben. Bij kennis had ik 38% omdat ik geen ondernemer wil worden verdiep ik mij er ook niet in daardoor is er geen verbetering in mijn kennis over het ondernemen. Bij motivatie heb ik 56% wat ik veel minder heb verwacht om wat ik net al zij ik geen ondernemer wil worden. Ik heb wel kennis in het vak maar je moet het ook willen. Bij persoonlijk kenmerken heb ik 62%. Wat er uit komt vind ik niet kloppen er "U bent niet altijd zo zeker van uw zaak. U durft niet altijd van uw eigen kracht uit te gaan". Terwijl ik daar juist goed in ben. Ik ga juist altijd uit van mijn eigen kracht. En als laatste bij kwaliteiten 81%. Ik wacht niet af ik neem zelf actie. Mijn valkuil is wel dat ik te snel wil reageren op mensen.

ONEforONE in 1 minuut.mov

Presentatie

Met een groepje van 4 moesten een presentatie houden over een betaald onderwerp. Ik zat in het groepje met Ruben, Jackob, Aïcha en ik. Wij hadden het onderwerp innovatief creatief ondernemen. Het filmpje hier boven laat zien waar we het zo al over hebben gehad.