Het dolfijnenkind (Luisterboek)

Patrick Lagrou

Een avontuurlijk boek over een jongen met een groot hart voor dolfijnen

Als Marijn op een dag met school een dolfinarium bezoekt, gebeurt er iets heel vreemds. Voor hij het goed en wel beseft, duikt hij in het water en zwemt hij met de dolfijnen mee alsof hij nooit iets anders in zijn leven heeft gedaan. Zijn moeder beseft dat het hoog tijd wordt om Marijn een verklaring voor zijn gedrag te geven. Ze vertelt een aantal zaken uit het verleden, ook al is dat pijnlijk voor haar. Een tijdje later vertrekken ze naar de Bahama’s, waar Marijn is geboren, maar waar ook zijn vader op mysterieuze wijze is verdwenen. Voor eens en voor altijd willen ze de waarheid achterhalen.

Luisterfragment

Ingesproken door Kurt Rogiers

Literaire prijs

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 1994

Creatieve verwerking van het boek door een klas

sbsstmichiels het dolfijnenkind

Over de auteur

De boeken van Patrick Lagrou zijn spannend, zitten vol avonturen en bevatten magische en detective-achtige elementen. Ze spelen zich vaak af in verre landen, in vreemde culturen. Over deze landen en culturen wordt veel informatie gegeven. Uit zijn boeken spreekt een grote liefde voor de natuur. In veel van zijn boeken moeten geheimen opgelost worden. Bij het oplossen krijgen de hoofdpersonen hulp van dieren (met name dolfijnen) of bovennatuurlijke krachten. Ook schreef Patrick Lagrou een aantal griezelverhalen. De boeken van Patrick Lagrou zijn ondertussen ook uitgegeven in verschillende Europese landen, de VS en Canada.

Boektoppers

De Boektoppers blijken een heuse succesformule om leerlingen in het secundair onderwijs aan te zetten tot lezen. Onder het motto 'per graad vijf (top)boeken voor de prijs van één' bieden de Boektoppers uw leerlingen úren puur leesplezier voor een vriendelijke prijs. De geselecteerde boeken vertellen stuk voor stuk een ijzersterk verhaal, boeiend van het begin tot het einde.

Bestel nu uw pakket van 5 boeken voor slechts € 19,75!