Moord op een schilderij

geschreven door Hilde E. Gerard

Moord op een schilderij

Luuk is het mannelijke hoofdpersonage van het boek, en Titiana is het vrouwelijke hoofdpersonage. Luuk was aan het wachten op een meisje, maar omdat ze niet kwam, is Luuk maar naar een museum gegaan. Luuk heeft namelijk diabetes, en had te kort aan suiker. Titiana zag dat dus ging ze naar hem en gaf aan Luuk haar cola. Toen Luuk wat beter was besloot hij om is rond te kijken naar de schilderijen. Er viel hem één speciale op, daar bleef hij naar kijken. Titiana kwam en zei dat haar vader Leo Broeckhaert dat schilderij had gemaakt. Heel erg trots was ze niet. Opeens ging het alarm af in het museum. De politie kwam en zei dat er een moord was gebeurd. De directeur van het museum was vermoord. Iedereen moest blijven voor ondervraagd te worden. Iedereen moest ondervraagd zelf Luuk en Titiana. De moeder van Titiana moest ook gaan want ze werktte daar namelijk ook. De moeder zei dat Titiana naar huis mocht. De volgende dag ging Luuk terug naar het museum, hij kijk weer naar het zelfde schilderij als de vorige keer. Maar hij zag dat er iets weg was van het schilderij, iets dat de vorige keer er wel nog was. Het was wel heel verdacht dat na da directeur van het museum was vermoord, er iets weg was van het schilderij. Ze dachten dat de vader van Titiana de directeur van het museum had vermoord. Omdat hij misschien jaloers was, omdat de moeder van Titiana voor die directeur had gekozen. Dus gingen ze op ondezoek. Beetje daarna was er weer een moord, en alweer dachten ze dat het Leo Broeckhaert was. Na lang onderzoeken hebben ze gevonden wie de moordenaar was. De moordenaar was de moeder van Titiana.

Personages

Luuk en Titiana waren de hoofdpersonages. Leo Broeckhaert is een schildenaar, en hij is de hoofdverdachte. De moeder van titiana was de moordenaar, de moeder van Luuk speelde niet zo een grote rol in het boek. De directeur van het museum is George Vermissen. De secretaresse van george Vermissen noemt Hanna Broeckhaert. De inspecteur die alles onderzoekt heet Wim Materens.
moord op een schilderij

Tijd en vertelperspectief

Tijd

Het wordt verteldt in de Verleden tijd en de toekomst.
vb verleden tijd : 'Hij haastte zich weg, haalde zijn rugzak uit het kastje en liep naar zijn fiets.'
vb toekomst : 'Er is een kunstroof gepleegd. Misschien weet jij wel iets.'

Vertelperpectief

Het wordt verteldt in de hij/zij perspectief.
vb : 'Iedereen naar buiten ! Nu !' bulderde de agent.

Eigen mening

Ik vond het een mooi boek. Ik hou eigenlijk wel van spannende boeken. Dat zet je aan tot lezen. In het begin dacht ik dat Leo Broeckhaert de moordenaar was. Maar naar het einde toe begin je te merken dat de moeder van Titiana is. Als je het boek begint te lezen denk je dat het saai is, maar na 2 hoofdstukken begint het super spannend te worden. En wil je echt weten wat er op het einde gebeurd. Ik raad het boek zeker aan iedereen aan.