Bedrijfsanalyse

Mediakraft Networks

Wat is Mediakraft Networks?

Mediakraft Networks is de grootste online tv-zender van midden Europa. Het is een onderneming die een reeks netwerken op YouTube en andere online-platformen beheert. In de verschillende netwerken die zij hebben zijn de beste videomakers op het gebied van entertainment, beauty, sport, nieuws en urban culture actief om kwalitatief hoge en relevante programma's voor een miljoenenpubliek te maken. Het gaat dan om online-video's.

Een video-netwerk is een samenwerkingsverband van verschillende partners die elkaar ondersteunen en zo hun ideeën met nog meer passie kunnen bedenken en uitvoeren.

De doelgroep

De doelgroep van Mediakraft Networks zijn14- tot 34-jarigen. Deze doelgroep omdat zij de gehele mediaverschuiving hebben meegemaakt. Deze jonge mensen hebben zich allang van de klassieke media afgewend. Voor hun zijn de online-video's het actuele medium, zij kunnen ongeacht de tijd en plaats bekijken wat zij willen, denk aan Youtube. In de netwerken van Mediakraft Networks vinden zij precies de content die op hun kijk- en gebruiksgewoonten aansluit.

Vestigingen

Mediakraft Networks is een erg grote organisatie. Ze hebben vestigingen in München, Keulen, Hamburg, Berlijn, Warschau en sinds april 2013 ook in Amsterdam. Ze bouwen daar een eigen, Nederlands videonetwerk op. In Amsterdam worden alle activiteiten van Mediakraft NL georganiseerd waaronder ook de social-media activiteiten en de partnersupports.

Het Mediakraft Networks team

Het team van Mediakraft Networks bestaat uit 12 personen. Functies in het team van Nederland zijn onder andere Manager Operations en Programma Manager. De medewerkers bij Mediakarft Networks hebben jarenlange ervaring bij de televisie, online-video, de sociale media en de reclamewereld.

Medikraft Networks op sociale media

Mediakraft Networks is erg actief op sociale media. Ze hebben twitter, facebook, instagram, LinkedIn en natuurlijk Youtube accounts. Ze zijn erg actief en posten regelmatig nieuwe dingen over bijvoorbeeld hun partners en samenwerkingen.

Voor de kijkers

Mediakraft Networks ziet zichzelf als internet-televisiezender. Ze zijn geen televisiezender in de klassieke betekenis, dus met een vaste programmering en de controle over alle producties. Hun partners beslissen zelf wat en wanneer zij voor welk publiek willen maken/uitzenden. Zo kunnen de kijkers vrij kiezen welke van de video’s zij willen bekijken, en wanneer zij welke uitzending op welk apparaat willen zien.


Zoals je ziet is het programma van Mediakraft precies afgestemd op de kijkgewoonten van de jonge doelgroep, die bewegende beelden inmiddels vaker via het net en mobiel zien dan via de televisie.