Ogenlaseren

Ogenlaseren behandelmethoden

Ogenlaseren behandelmethoden

Refractiechirurgie is de officiële benaming voor ogenlaseren, al is dit vrijwel zeker een begrip dat geen normaal mens in deze wereld kent en ook niet echt klinkt alsof er een verbinding met oogproblemen oplossen is. Men laat, ter vervanging van een bril of contactlenzen, ogen laseren bij een gespecialiseerde kliniek. Ogenlaseren is eigenlijk een relatief jonge techniek, wat in korte tijd een begrip in de wereld is geworden. Een nieuw begrip is daarmee onderdeel van een nieuwe trend geworden. Maar hierdoor is ook een nieuw probleem, kwaliteit, ontstaan. Iedereen wil meeprofiteren van het geld wat hiermee gemoeid gaat, soms wordt daarmee voorbij gegaan aan risico´s en kwaliteit.

De 3 meest bekende methoden zijn de LASEK-, LASIK- en PRK-behandelingen. Bij Lasik creëert de chirurg een flap om de buitenste hoornvlies laag te verwijderen. Wanneer de laser zijn werk heeft gedaan wordt de flap weer teruggelegd om te genezen. Bij een Lasek operatie wordt er niet zo’n flap gecreëerd, en wordt de laser op het oppervlak van het hoornvlies gebruikt om de sterkte te corrigeren. Om deze reden worden patiënten met een uitermate dun hoornvlies of onregelmatig gevormd hoornvlies aangeraden om de Lasek methode te ondergaan. Na Lasek wordt er een contactlens als verband gebruikt gedurende plus minus 4 dagen, terwijl het gewenste zicht tot 7 dagen na behandeling op zich kan laten wachten. Echter, de flap die gebruikt wordt bij de Lasik procedure werkt als een natuurlijk verband, wat inhoudt dat de genezingstijd voor deze behandeling ongeveer 24 tot 48 uur duurt. Dit maakt het een zeer populaire keuze voor mensen die ooglasercorrectie ondergaan. Bij PRK wordt het buitenste laagje van het hoornvlies (de epitheellaag) mechanisch verwijderd met een klein spateltje of borsteltje, overigens maakt dit laagje slechts 10% van de dikte van het hoornvlies uit. De laserbehandeling vindt daarna plaats in de 2 daaropvolgende lagen. Na de behandeling wordt de epitheellaag niet meer teruggeplaatst.

Deze behandelmethoden zijn, onder andere dankzij de goede kwaliteitsborgingen en ook door de jarenlange ervaring, vrijwel geheel zonder risico van oogletsel na de behandeling. Ooglaseren is eigenlijk niet meer heel anders dan een bezoek aan de schoonheidsspecialiste. Ernstig oogletsel na refractiechirurgie komt vrijwel niet (meer) voor. Over meerdere jaren zijn er acht meldingen binnen gekomen van oogletsel na het laseren van de ogen. Op basis hiervan en door de snel groeiende populariteit van refractiechirurgie heeft de inspectie besloten een inventariserend onderzoek te doen naar de kwaliteit van de zorg in alle klinieken voor refractiechirurgie die LASEK-, LASIK- en PRK-behandelingen aanbieden. Een zorgvuldige en kwalitatief goede behandeling is voor de patiënt dan ook van wezenlijk belang, daarmee kan men oogletsel voorkomen. De keus van de juiste kliniek en de juiste behandelmethode moet niet onderschat worden.

Meer informatie: http://www.ogenlaserenoffertes.nl/