Reflectie IO

Lorella Cucciarre

Waarin ben ik goed?

De competentie die me goed ligt is competentie 2: Binnen een welomschreven opdracht een persoonsgerichte activiteit voor een groep organiseren > uitvoeren van activiteiten.

Deelcompetentie is initiatief en enthousiasme.


Ik ben heel enthousiast als we nieuwe opdrachten krijgen en doe ook erg mijn best. Ik neem ook initiatief om andere te helpen.


Als voorbeelden heb ik


  • Dorpsrestaurant: thema
  • Koken


Ik heb dorpsrestaurant gekozen omdat ik het een leuk project vond om aan te werken. Ik heb het vorig jaar ook gehad, maar dit jaar vond ik het veel beter. Ik denk dat het ligt aan de groep en ook aan ons onderwerp. Vorig jaar hadden we kruiden en dit jaar hadden we Western. Rond dit onderwerp konden we veel dingen bedenken en hadden we ook veel ideeën. Tijdens dorpsrestaurant heb ik in de keuken ook het initiatief genomen om dingen te doen (afwas,vidé, slaatjes). Als 2de heb ik koken genomen. Ik vind koken heel fijn. Als ik mocht kiezen uit alle IO's (koken, sociale wetenschappen en natuurwetenschappen) dan is mijn keuze snel gemaakt. Als we koken dan leren we gerechten bij hoe we iets moeten maken. Als we aan het koken zijn neem ik altijd het initiatief om af te wassen en af te drogen.Big image

Waarin ben ik niet goed?

De competentie die met niet goed ligt is Competentie 2: Binnen een welomschreven opdracht een persoonsgerichte activiteit voor een groep organiseren > kwaliteitsbewust handelen.

Deelcompetentie is creativiteit


ik kan als we opdrachten krijgen deze niet creatief uitwerken.


Als voorbeelden heb ik


  • Dorpsrestaurant: tafeldecoratie
  • Koken: cupcakes
Ik heb dorpsrestaurant: tafeldecoratie gekozen omdat ik toch wel spijt heb dat ik dat heb gekozen We mochten zelf kiezen wat we wilden doen en ik heb samen met Anne-Marie tafeldecoratie gekozen. Ik dacht dat we veel ideeën hadden en dat ik erin ging groeien. Maar dat was helemaal niet het geval. Ik ben helemaal niet createif en zal dat ook nooit zijn. Maar het is wel allemaal goed afgelopen en daar was ik echt blij om. Als 2de heb ik koken: cupcakes genomen omdat we bij het thema rijzen/reizen cupcakes moesten maken, maar deze ook moesten versieren met glazuur. Ik wist al in het begin dat dat niet goed ging komen omdat ik helemaal niet creatief ben.Big image

Waarin ben ik gegroeid?

Ik vind dat ik met de vorige jaren overal wel een beetje in gegroeid ben.

Zoals in de competenties  • Informatie verwerken: ik kan nu veel beter waarnemingen en besluiten schrijven omdat we er dit jaar veel aan gewerkt hebben. Niet alleen bij IONW maar ook bij ons examenopdracht van SW.
  • Orde en netheid: Dit jaar ben ik veel ordelijker dan de vorige jaren. Het is nog niet altijd en allemaal in orde, maar ik probeer er aan te werken dat mijn boeken en mijn thema's van IO altijd in orde zijn.
  • Nazorg: Als we een opdracht hebben gedaan en we moeten afwassen dan probeer ik ervoor te zorgen dat alles terug netjes en opgeruimd is net zoals ik het heb gekregen. Dit is niet alleen bij NW maar ook bij voeding zo.


GIP

Onderwerp: Voeding: wereldkeuken


Voor ons gip hadden we 3 keuzen opgegeven: schoonheidsidealen, wereldkeuken en kleur. Van deze 3 onderwerper hebben we wereldkeuken gekregen. De 3 gekozen onderwerpen passen niet bij mijn stage keuze, maar ik vond het wel fijn om een andere richting uit te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Voor ons gekozen onderwerp gaan we na hoe de mensen in de wereld aan hun gerechten komen en verschillende aroma's met elkaar mengen om zo wereldgerechten te krijgen, ook gaan we op zoek hoe verschillend de Belgische keuken met de andere keukens in de wereld is.


Doelgroep: Alle leeftijden

STAGE

Voor mijn stageplaatsen heb ik het CAD (Centrum voor alcohol-, drugs en andere problemen) en het ziekenhuis Genk (afdeling psychiatrie) opgegeven. Ik heb deze 2 stageplaatsen opgegeven omdat het een leuke ervaring is om met mensen te werken die problemen hebben en te luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Ik denk dat ik na mijn middelbare studies iets in die richting wil volgen.