DEIXALLES ESPACIALS

metode per netejarles: CABLE ELECTRODINÀMIC

Gerard Agusti roig 3rA naturals 2016-17

Big image
Big image
Big image

Deixalles especials:

Les deixalles especials són tots els residus que es queden a l'univers i no tornen a la terra per example: els coets, els s'atelits fora de servei, les restes de pintura de vehicles especials, dipòsits de combustible i parts rebutjades de llançaments o missions especials, etc.

Se situen a una distància de 2 000 Km sobre la superficie terrestre.

Les deixalles especials surant ( flotan ) per sobre de la superficie terrestre.

El problema es que per aquella zona esta situada la EEI ( estaciò espacial internacional ) i per por a xocar contra les deixelleries especials, a les estornudes els hi es molt complicat corregir la direccio de la seva orbita.

Han de corregir la seva orbita perque la EEI diariament perd 100 i 150 metres d'altura a causa de la gravitació terrestre, l'activitat solar i altres factors.

I a mes de la EEI les deixelleries especials poden afectar a altres satèl·lids o a cohets especials.

Cable electrodinàmic:

El cable electrodinàmic aprofita el magnetisme terrestre per a arrosegar els trossos de deixalles especials i reduirne la velocitat. Daquesta manera les restes desorbiten fins a arribar a l'atmosfera terrestre on es desintegren.

He triat aquest mètode perque crec que es el més adient ja que pot eliminar tots els residus no com el del làser per exemple que nomès elimina els que se situen entre 1 i 20 centimetres de grossor.

Promotors d'aquest mètode

Japo es un dels promotors perque el seguent mes comencera un projecte per eliminar mes deixalla amb aquest metode ( el cable electrodinamic ) ens diuen que el seu cable els hi ha portat deu anys per contstruirde i esperen que el 2019 ja s'agin eliminat els residus i que per tant sigui completament operatiu.

El cable de japo es llençara el 28 de febrer.


http://www.taringa.net/posts/noticias/17501888/Japon-se-propone-retirar-basura-espacial-con-un-cable-magn.html

Aventatges e inconvenients

Aventatges:

Per mi un dels principals aventatges es que pot recollir tot tipus de deixellaria especial des de la mes gran fins a la mes petita. Un altre avantatge es que aquest mètode te molta capacitat es a ditque amb una vegada ja afecta a molts residus i no va un per un.

Inconvenients:

Un dels principals inconvenients es que necesita molt de temps per fabricar el cable electrodinàmic, uns deu anys aproximadament. Un altre inconvenient es que s'ha de enviar un satel·lid perque transporti aquest cable. I al estar portat per un setel·lid normalment el cable es queda a l'espai per tant es crea mes deixalles especials.