X-Stream

'Verslag' van les 5

Terugblik: het nieuwe leren

Beschrijf welk gedrag een leven lang leren van jou vraagt.

Hiervoor moet je open staan om nieuwe dingen te leren, opbouwende kritiek kunnen geven en dit ook kunnen ontvangen. Goed om kunnen gaan met tips en kritiek. Als je altijd openstaat om nieuwe dingen te leren (ongeacht je leeftijd) zul je ook altijd nieuwe dingen blijven leren.


Waar sta je nu?

Ik sta nu goed. Een tijd ging het niet goed, maar ik doe nu een mooie opleiding en het kan alleen nog maar beter worden. Hierna wil ik HBO gaan doen en eventueel nog naar de universiteit en met 3 opleidingen ligt er een wereld aan mijn voeten. Ik heb twee baantjes, doe vrijwilligerswerk en heb het eigenlijk te druk om ‘leuke dingen’ te doen. Kortom, het gaat prima!Wat moet je veranderen?

Wat ik moet veranderen is stoppen met het denken dat het genoeg is zo, omdat ik al zoveel doe ga ik automatisch denken dat het genoeg is, maar ik wil meer. Ik wil alle kansen die ik krijg op welk gebied dan ook met beide handen aangrijpen. Dus ik moet open blijven staan voor nieuwe kansen en niet denken dat het goed is zo, want er staat nog zoveel op me te wachten.


Wat is de eerste stap die je gaat zetten?

De eerste stap die ik ga zetten is het proberen te combineren van school, stage, werk, hobby etc. Om alles op de juiste manier te verdelen zodat ik overal genoeg tijd aan besteed en zodat het ook leuk blijft.Welk resultaat wil je hiermee bereiken?

Ik wil hiermee bereiken dat ik later terugkijk op een aantal mooie opleidingen, banen, reizen en projecten. Ik wil dat ik plezier heb in de dingen die ik doe en ook blijf leren, maar vooral dat ik gelukkig word. En met de juiste balans tussen werk, school, hobby en vrije tijd gaat dat zeker lukken.Wat leidt tot a-gedrag bij jou?

Het krijgen van een opdracht met een bepaalde deadline, zodat je zelf verantwoordelijkheid kunt nemen en je eigen ideeën en creativiteit kunt gebruiken en ontwikkelen leidt bij mij tot a-gedrag.Mindmap maken in groep

In groepen van 4 (in mijn geval samen met Tineke, Emma, Inge en Maurice) moesten we een mindmap maken over de bovenstaande vragen, hier kregen we 15 minuten de tijd voor.


Opdracht

In tweetallen moeten we de mindmap online zetten en vervolgens uitprinten. Daarna moeten we de overgebleven bronnenfilmpjes uit de vorige les kijken en de volgende vragen aanvullen:Wat betekent volgens jou ‘werken anno nu’?Welk gedrag (A of C gedrag) hoort daarbij en waarom?Wat betekent dit voor jou?Individuele schrijfopdracht

Je bent je eigen baas, welke feedback geef je jezelf nu?


Ik geef mezelf opzich een goede feedback. Omdat ik gemotiveerd ben en er erg veel zin in heb. Ik heb een aantal goede kwaliteiten waarop ik aangenomen zou kunnen worden. Er zijn nog wel een paar kleine, minder goede kwaliteiten maar daar zou ik aan kunnen werken.


Zou je jezelf aannemen? Waarom wel/niet?


Ik zou mezelf wel aannemen omdat ik een goede houding heb, positief en gemotiveerd ben en omdat ik een aantal zeer goede kwaliteiten bezit die ik goed kan toepassen in de praktijk.


Als je jezelf aanneemt, waarom zou je dat doen, hoe zou je dat nog kunnen verbeteren en hoe ga je dat doen?


Ik zou mezelf aannemen omdat ik een aantal goede kwaliteiten bezit. Hoe ik dat nog kan verbeteren is oefenen in de praktijk, uitdagingen aangaan en zo ook de minder goede kwaliteiten

Opdracht post its posters baan in de toekomst

Als laatste opdracht kreeg iedereen 9 post its. We moesten 3 posters uitzoeken met banen in de toekomst en op elk van die posters 3 post its plakken met de vragen:


Wat moet je kunnen om dit beroep uit te voeren?


Waar kun je dit leren?


Wat heb je nodig om dit beroep uit te kunnen oefenen?