Haartransplantatie

Haartransplantatie de normaalste zaak

Haartransplantatie de normaalste zaak

Vroeger, eigenlijk al vanaf het begin van de mensheid, vond men het al een probleem wanneer men last had van haaruitval. Waarschijnlijk hebben enkele groepen mensen veel geld verdient aan vele vreemde middeltjes, die allemaal uiteindelijk niet bleken te werken (op de huidige technieken – haartransplantatie en haarimplantatie na). Het is wel duidelijk dat haaruitval door de eeuwen heen bijna een maatschappelijk probleem lijkt te zijn. Verlies van “mannelijkheid”, gezichtsverlies, gebroken ijdelheid of een minder imago, hebben er toe geleid dat de business rondom haaruitval altijd floreerde en nog steeds floreert. Ook heden ten dage worden er smeerseltjes, shampoos, tabletten en dergelijke aangeboden, allemaal met als doel zogenaamd haaruitval te stoppen of op te lossen, maar in ieder geval om geld te verdienen.

De Grieken ontdekte dat er een relatie tussen hormonen en haaruitval bestond. Eunuchen, gecastreerde jonge mannen, hadden geen probleem van haaruitval. De castratie heeft duidelijk invloed op de hormoonhuishouding, dus deze link was al lang geleden gelegd. Het zal dan ook duidelijk zijn dat er geprobeerd is om castratie als middel tegen haaruitval aan te bieden. Door de hoge kosten en de maatschappelijke niet acceptatie is deze vorm van genezing niet werkelijk iets geworden.
Tegenwoordig is het heel normaal, veel bekende persoonlijkheden maken zelfs reclame hiervoor, om haartransplantatie of haarimplantatie te laten uitvoeren. Niet geheel ten onrechte. Wanneer men besloten heeft dat men problemen heeft te leven met weinig tot geen haar, is deze keuze de beste. Het is met de huidige middelen vrijwel zeker dat het succesvol is, en de ingreep is veilig, mits voor de juiste kliniek gekozen wordt. Klinieken moet hun kwaliteit borgen en voldoen aan de voorschriften die hiervoor zijn vastgelegd. Op deze manier is haartransplantatie of haarimplantatie een veilige oplossing voor een groter probleem dan velen (zeker mensen zonder het probleem van kaalheid) denken. En naast een veilige oplossing is het resultaat, weer haargroei, er ook nar.

Voor meer informatie: http://www.haartransplantatieoffertes.nl/