VEHICLE RECOL.LECTOR

JUNTS PER UNA SOLUCIÓ ASSEQUIBLE I SEGURA

DEIXALLES ESPACIALS:

Les deixalles espacials és un tema de preocupació que sens dubte començarà aviat a prendre importància. Malgrat que siguin petits la major part de les escombraries, les grans velocitats a les que estan sotmeses, fan d'aquests una seriosa amenaça a qualsevol missió que pugui ser efectuada.

La progressió matemàtica calculada pels experts xifren en més de 18 xocs a l'any serà el nombre d'accidents produïts per aquestes ferralles per a d'aquí a dos sigles.La escombraries espacials ha posat en perill fins i tot als tripulants de l'Estació Espacial Internacional.A finals de 2003 hi havia uns 10 000 objectes catalogats. No obstant això, s'estima en més de 50 000 el nombre d'objectes majors d'un centímetre.
Segons la revista Nature, EE. UU. té fitxats en l'actualitat més de 9000 objectes artificials, amb un pes total que supera les cinc tones. La major part d'aquests aparells estan en ruïna i constitueixen un gran risc per a les missions espacials.
En l'actualitat, segons l'informe de l'Oficina del Programa de la NASA de Restes Orbitals s'estima que existeixen 16.602 runes de satèl·lits i coets orbitant nostre planeta

Big image

VEHICLE RECOL.LECTOR:

La empresa Orbital Sciences Corp., contratada por la NASA, lanzó la Cygnus desde Virginia a mediados de julio. La nave no tripulada transportó más de 1,3 toneladas de carga crucial para la estación orbital. En las últimas semanas fue vaciada y luego llenada con una tonelada y media de basura. La principal companyia de la indústria aeroespacial russa prepara la construcció d'un vehicle espacial d'última generació per reparar satèl·lits i recol·lectar escombraries espacials , van reportar mitjans russos.
L'empresa Corporació Espacial Energia desenvoluparà el vehicle per a dos tripulants que podran localitzar satèl·lits , reparar durant caminades espacials o per mitjà de robots , i inclusivament transferir-los a noves òrbites , va dir una font de la indústria espacial russa , va reportar l'agència Interfax .
El projecte estarà dissenyat a reparar satèl·lits meteorològics , segons la font , i la durada dels viatges a l'espai serà de no més de dues setmanes.

PROMOTORS:


La companyia MacDonald , Dettwiler i Associats ha ideat un vehicle espacial que recolliria la ferralla i la portaria després a l'estació base .

AVANTATGES I INCONVENIENTS:

Big image

COST APROXIMAT:

La indústria aeroespacial no és un barata. Dissenyar, construir ,controlar i llançar un satèl·lit val molts diners, pot costar entre 290 i 500 milions de dòlars, sense comptar amb la supervisió i el manteniment. Alguns dels Factors que pren l'alt cost d'un satèl·lit són els accessoris i els materials per utilitzats construir-lo.