Stop milieuvervuiling!

Stop finning, watervervuiling en overbevissing

Finning

Bij finning worden haaien gevangen en dan wordt de haaienvin ervan af gesneden. Dit gebeurd omdat haaienvlees minder waard is dan een haaienvin. Hierna wordt de haai in de zee gegooid, waar het zal sterven. Het is toch triest dat de vin van een haai wordt afgesneden voor geld! Wij vinden dit dierenmishandeling! Dit moet onmiddellijk gestopt worden, anders gaan de haaien uitsterven.
Big image

Watervervuiling

Helaas komt watervervuiling steeds vaker voor. Oorzaken hier van zijn: riolering, bestrijdingsmiddelen, industrie en transport. De gevolgen zijn groot. Water wordt duurder, diersoorten sterven uit, en het is slecht voor de volksgezondheid. Bedrijven lozen zomaar hun afval in het water, en voor landbouw geldt hetzelfde. Zij lozen hun bestrijdingsmiddelen in het water. Dit moet stoppen! Je wilt toch niet dat water straks onbetaalbaar wordt, en dat diersoorten uitsterven?
Big image

Overbevissing

Er worden veel vissen gevangen, omdat dit het meeste geld oplevert. Mensen denken er niet bij na wat er allemaal in de zee gebeurd. Vissen sterven uit, dat is een schande voor het milieu en de visliefhebbers. Wij moeten hier iets tegen doen! Kom op voor de vissen, zodat ze niet uitsterven!
Big image