Henna op je huid

Dirk Bracke

Personages:

-Touria

-Seppe

-Karim

-Habib

-Emma

-Hanane

-Ilyas

-Daan

-papa van Touria

Touria

Touria is een moslim meisje dat een strenge vader heeft ze draagt het hoofddoek en daardoor is ze een beetje anders. Op een dag ging ze met haar vrienden Seppe, Emma, Annemieke en Hanane gaan shoppen. Haar vriendin Emma vroeg of het niet te warm was om een hoofddoek te dragen Touria antwoorde van "neen" en toen ze had gemerkt dat Seppe meer naar Annemieke keek dan naar haar zei ze van: " Eigenlijk is het te warm om een hoofddoek te dragen" en ze wikkelde haar hoofddoek los en trok de spelden weg.

Karim

Karim is de broer van Touria en hij werd in elkaar geslagen door Ilyas zijn vriend en die van zijn kleine broer Habib, Ilyas is te weten gekomen dat Karim homo was en hij heeft dit doorverteld aan Habib. Sinds die dag verdedigd Karim zijn zus niet meer want anders vertelde Habib het aan zijn ouders. Dat wou Karim natuurlijk niet anders brak hij de eer van de familie. Uiteindelijk is Karim verhuisd tot aan de rand van de stad en hij heeft het aan zijn zus verteld.

Eigen mening

Mijn eigen mening:

ik vond het boek van Dirk Bracke prachtig want het is een verhaal dat voor mij waargebeurt klinkt omdat het in de realiteit ook zo gebeurt en eindigt. Ik vond het zodanig een mooi verhaal dat als ik een ander boek vind die met zulke situaties te maken heeft ze onmiddelijk zal lezen. Dat was het daag.