Corliss Online Financial Mag

Hva gjør teknologien å kids' brains?

Source


PETER LLOYD: "Informasjonsalderen" er åpenbart endret vår verden, men hva det gjør å utvikle hodet av unge? I dag holder Australian Council on barn og Media en konferanse å vurdere det spørsmålet.

En av eksperten stemmer deltar i denne diskusjonen er Dr Phillip Tam. Han er et barn og unges psykiater og foreleser ved Sydney University. Han snakker her med Barney Porter.

BARNEY PORTER: Hvor små er for ung til å begynne å absorbere denne teknologien, tror du, med unge sinn utvikling som de gjør?

PHILLIP TAM: Vel, det er et veldig vanskelig spørsmål og det er åpenbart en som, hvis du liker, spesialister og eksperter virkelig ikke ennå har et klart svar for. Jeg tror en måte å se på er at vi bor nå i en raskt skiftende media - og IT-dominert verden så vi kan ikke nå, hvis du liker, forhindre, isolere mye yngre barna - og jeg antar vi snakker om fire, fem eller seks åringer - fra technology.

De vil se på foreldre og familier, du vet, smart telefoner og tabletter og så videre. De viktigste spørsmålet er, hvordan du får dem fra svært ung alder, å utdanne dem og trene dem til å bruke den riktig og healthily og unngå det vi kan kalle vanedannende problemer senere som, ja, klinikere begynner å se på stadig ung alder.

Det pleide å være din tenåringer, 14, 15, 16, som syntes å utvikle problemer med Sitat "Internett avhengighet". Det gjør synes å bli snikende nedover yngre mennesker får eksponert for dette, men sikkert det handler om overvåking av familien, de har det vi kan kalle sunn medievaner - så absolutt ikke bruker det så lenge at de ikke har regelmessige måltider, fast snacks, og absolutt ikke benytter det godt i kvelden så det begynner å påvirke deres sover mønstre.

BARNEY PORTER: Vel, det faktisk er definisjonen av en avhengighet? Hvor lenge er for lang til å bruke denne teknologien?

PHILLIP TAM: Jeg er redd jeg skal si det ikke igjen en klar hard og rask svar for dette. Internett er ikke et enhetlig fenomen, det er et medium - det er en fantastisk, det er uendelig utvides og formbare og skiftende medium - så du kan bruke Internett eller virkelig nettet for skole, underholdning, for virksomheten, for shopping, for sosiale nettverk og bare for tilgang til ting som videoer og musikk på nettet.

Så er det ikke bare tiden du tilbringer på det, fordi du kan faktisk bruke alle dine våkne timer legitimt online ved delta i alle disse tingene og fortsatt å være produktiv.

Det er egentlig om hvorvidt det er det vi som klinikere, vil kalle en "klinisk signifikant effekt" i ditt daglige virke. Ting som søvn gå til skolen selvfølgelig, kommer ned for familiemiddager, påvirker lekser og så videre. Og de er det vi kan kalle tidlig varsling tegn fordi vi vet at sykdommen... Hvis det er en sykdom, tilstanden med fremgang over tid i mange tilfeller hvis det ikke er slags plukket opp på et tidlig stadium.

BARNEY PORTER: Du beskrev bare en psykisk lidelse, men kanskje noen av denne teknologien er å håndtere samhandling; Hvis de ikke nødvendigvis kommuniserer med slekt medlemmer, ikke tenåringer engasjerende sosialt og derfor utvikle deres sosiale ferdigheter via Internett?

PHILLIP TAM: Det er helt klart at Internett er et fantastisk verktøy samlet. Alle av oss, unge voksne, barn og selvfølgelig voksne, bruk nettet i utrolig styrke og underholdende måter men jeg igjen komme tilbake til det viktigste kriteriet - er det forårsaker en klinisk betydelig innvirkning på den andre fungerer?

PETER LLOYD: Det er Dr Phillip Tam, barn og ungdom psykiater og en fascinerende diskusjon. Hvis du ønsker å høre mer av det, vil det på nettsiden, The World dagens nettsted.