Rick en Roos

Loes van Delft (illustraties) en Lars van der Werf (tekst)

Rick en Roos

Als door een harde storm de boom van eekhoorntjes Rick en Roos omwaait, weten ze niet wat ze moeten doen. Waar kunnen ze nu wonen? De andere bomen zijn allemaal al bezet… Gelukkig schieten de dieren van het bos te hulp en bouwen ze samen een nieuwe boom voor Rick en Roos.

Boekpresentatie 'Rick en Roos'

Op 7 juni 2013 werd het prentenboek 'Rick en Roos' op feestelijke wijze gepresenteerd in de GO Gallery in Amsterdam.

Boekpresentatie 'Rick en Roos' - Loes van Delft & Lars van der Werf

Loes van Delft

Loes van Delft (1991) schildert al zo lang ze een kwast kan vasthouden. Ze is in juni 2012 afgestudeerd aan de creatieve opleiding Sint Lucas, maar in 2011 had ze al haar eerste solo tentoonstelling in de Supperclub in Amsterdam. Vanaf dat moment ging het alleen maar bergopwaarts met Loes' carrière als kunstenares. Ze stond op Pinkpop waar ze sneakers 'pimpte', hielp mee met muurschilderingen in sneakerwinkels in diverse steden en ga zo maar door.


In 2012 nam ze deel aan de realityserie 'Connected' van de NCRV. Ze kreeg landelijke bekendheid en inmiddels zijn haar schilderijen te zien (geweest) op verschillende tentoonstellingen, niet alleen in Nederland maar ook daar buiten. In december 2012 maakte Loes samen met Ben Saunders een bijzonder schilderij voor Serious Request. Eind mei 2013 opent ze een expositie aan de Prinsengracht in Amsterdam, en in juli wordt haar werk zelfs tentoongesteld in Londen.


Het prentenboek 'RIck en Roos' is haar eerste boek, waar alle Nederlandse kinderen (en ouders) van zullen smullen!

Lars van der Werf

Lars van der Werf (1987) is een dichter en schrijver uit Rotterdam. Op zijn website 'Versjes van Lars' kan iedereen zijn werk bewonderen. Lars werkt in de traditie van Annie M.G. Schmidt en Toon Hermans en heeft van die twee mensen ook de gevleugelde term en de traditie ‘versjes’ overgenomen.

Lars treedt op, schrijft versjes op maat, verkocht tasjes met versjes erop en is altijd op zoek naar andere manieren om de versjes te laten zien.

Maestro Kinderboeken

Maestro Kinderboeken is een jonge uitgeverij, opgericht in november 2011 door Danielle Meester en Wout Meester (vader en dochter). Het belangrijkste doel van Maestro is om kinderen blij te maken met hun boeken, en het plezier in lezen te blijven stimuleren. In maart en november 2012 gaf Maestro Kinderboeken twee spannende jeugdboeken uit in de serie 'Het Boevendorp' (deel 1: De ondergrondse kamer / deel 2: Boeven ontsnapt).