Water voor later!

Maarten Meulemeester 4STW2 NR.13 IO groep 2

DO1: Doe de vochttest!! Drink jij voldoende?

Een mens moet per dag gemiddeld 1,5 liter water per dag drinken. Hoe warmer het wordt, hoe meer je moet drinken en omgekeerd. Probeer gesuikerde dranken en alcohol te vermijden!


DO2: Welk watertje voor de dorst?

Je hebt heel veel soorten water bv. bronwater en mineraal water. Maar niet elk water is goed voor iedereen. Hierin zijn 2 doelgroepen belangrijk, namelijk de baby's en de zwangere vrouwen omdat bepaalde stoffen in het water schadelijk kan zijn voor hun gezondheid.


DO3: Drinkwater een heerlijk geschenk.

Waarom zouden we drinkwater boven bronwater verkiezen?

Waarom is drinkwater goed voor het lichaam?

Welke 3 mineralen zijn te vinden in kraantjeswater?


Op al die vragen kan je een antwoord vinden op de website www.versdrinkwater.be. Deze website geeft je verder ook nog nuttige info over het drinkwater in ons land.

DO4: De smaak van water.

Is het kraantjeswater lekkerder dan bronwater? 2 studenten deden de test bij hun medestudenten. Opvallend was dat de meerderheid het kraantjeswater verkoos boven het bronwater.


In deze DO ga je ook nog op zoek naar de samenstelling van het water.

DO5: Bereken je watervoetafdruk

Voor alles wat we doen in ons leven, is er water nodig. Zo is er voor 1 blikje cola zo'n 208 liter water nodig!!! Meestal staan we er zelf niet bij stil. Je eigen watervoetafdruk kan je berekenen op www.watervoetafdruk.be. Op deze website kan je dit vergelijken met je ecologische voetafdruk.


DO6: Bouw je eigen waterzuivering.

Bij deze DO maak je je eigen waterzuivering. Je voert aan de hand van het gefiltreerde water, verschillende proeven.


DO7:Is de britafilter nu echt een wondermiddel?

In deze DO doe je verschillende proeven op britafilterwater en leidingwater. Aan de hand van die proeven, kan je onderzoeken welk water het gezondst is.