Leereenheden

19-9-2013

Gastvrijheid

Wat is gastvrijheid?

Dat je in een bedrijf komt en dat je je meteen welkom en thuis voelt en dat het personeel er alles aan doet om het jou naar de zin te maken.


Hostmanship

Wat gaat verder dan gastvrijheid? (Wat is hostmanship?)

Gastvrijheid is een beleving. Hostmanship is de kunst om mensen welkom te laten voelen en te laten zien dat je je werk leuk vind en niet dat je het alleen maar doet omdat het moet. Niet mensen als gast bekijken maar gewoon als mens.


6 Pijlers

1. Dienstbaar zijn

Een mens is geen klant, oprechte houding, eigen initiatief nemen, net even iets extra's geven. Niet doen alsof, spontaniteit tonen.


2. Verantwoordelijkheid geven

Zelf mensen behandelen zoals jij ook behandeld wilt worden. Zelf initiatief nemen, schuld eerlijk op je kunnen nemen. Zelf initiatief nemen om problemen op te lossen.


3. Consideratie tonen

Open houding geven. Interesse tonen in de gasten die je helpt. Je doet dit werk omdat je het wilt, niet omdat het moet. Niemand dwingt je.


4. Het geheel zien

Begrijpen dat je veel uit maakt van een beleving van een gast en daar naar handelen.


5. Dialoog aangaan

Ga het gesprek aan met mensen om het probleem te begrijpen en samen tot een oplossing te kunnen komen. Niet laten zien dat je het een probleem vind om het op te lossen.


6. Kennis inzetten

Aanvoelen wat de gast verlangd. Informatie geven, weten waar je het over hebt. antwoord kunnen geven op vragen en aanbevelingen kunnen geven.