Oled de nieuwe hipe!

De Oled tv is 'beter' dan de lcd-led-tv's.

Oled

Omdat veel mensen nog niet precies weten wat een Oled tv inhoud, zal ik eerst iets meer vertellen wat Oled nou eigenlijk inhoud.


Een Oled tv is iets totaal anders dan de led tv die we nu kennen. De led tv zoals we die nu kennen is namelijk gewoon een lcd tv met led achtergrondverlichting of led verlichting vanaf de zijkanten. Een Oled tv bestaat uit kleine diodes, dit zijn soort lampjes met een organisch bestanddeel dat zelf licht geeft. Hier gebruik je dus geen achtergrond verlichting, omdat de beeldpunten zelf licht geven wanneer er stroom doorheen gaat.


Lcd en led tv’s maken wel gebruik van achtergrondverlichting en kunnen hierdoor ook niet zo dun geproduceerd worden als Oled tv’s. Het Oled paneel is gemiddeld 1.000 keer sneller dan een lcd paneel met led achtergrondverlichting.


Door het grote contrast in de Oled tv is de beeldkwaliteit superieur. In lichte en donkere delen van het beeld zie je nog veel details. Zwart is echt zwart, zonder details in de donkere delen te verliezen. Ook in lichte scenes zijn details goed zichtbaar. Zelfs in scenes met zowel donkere als lichte delen zie je heel veel details.


De Oled tv’s hebben een goede kijkhoek. Alleen door het gebogen scherm is er wel maar één kijkpositie precies op de juiste afstand van het scherm die optimaal is. Het energieverbruik is veel minder dan we tot nu toe gewend zijn.

Big image

De kansen, bedreigingen en mogelijkheden

De kansen voor de Oled tv zijn voor mijn idee gigantisch! Bewegingen in beeld zijn net iets beter weergegeven, het kleurenspectrum is breder en de kleuren ogen zijn mooier, de scherpte is wel ongeveer het zelfde. Nu zie je de Oled schermen vooral in smartphones, omdat de Oled schermen zo’n hoge prijs hebben. Hier komt hopelijk verandering in. Als ze meerdere Oled tv’s tegelijk maken kost dat minder geld en zou de consumentenprijs omlaag kunnen, zodat meerdere mensen een Oled tv zullen en kunnen kopen.


De bedreigingen van de Oled is vooral de prijs. Zo betaal je gemakkelijk €7.999,- voor een Oled tv. Veel mensen hebben het geld hier niet voor en kijken al snel naar een andere, goedkopere tv. Ook al zullen dit niet de beste tv’s zijn. Juist omdat mensen niet elk jaar een nieuwe televisie kopen moet je ervoor zorgen dat ze meteen een goede hebben. Veel mensen kijken naar een Oled tv uit, omdat dit een goede en kwaliteitsvolle televisie is, maar juist omdat de mensen zeker niet in deze tijd van de crisis het geld er niet voor hebben. Zal de handel in Oled tv’s naar mijn mening niet zo goed lopen.


De mogelijkheden die Oled zou kunnen bieden is bijvoorbeeld dat ze de prijs consumentvriendelijker maken, maar aan de andere kant zouden de fabrikanten hier dan niet veel geld mee verdienen. Samsung brengt bijvoorbeeld in 2015 geen nieuwe Oled tv’s uit, omdat ze er niet genoeg winst op maken. Concurrent LG blijft juist investeren in Oled. LG bracht dit jaar dan ook meerdere nieuwe Oled tv's op de markt met als prijs duizenden euro’s.

Big image