Metatags en Zoekmachines

Info over metatags en zoekmachines

Kleine Samenvatting

Metatags gebruik je zonder dat je het weet dagelijks zij zorgen er namelijk voor dat als je iets op google opzoekt, het op meerdere zoekmachines wordt opgezocht zodat je betere resultaten vind.

Zoekmachines zijn spreken voor zich, daar kan je informatie op zoeken.
Zoekmachines maken gebruik van Robots of Spiders, deze twee dingen zorgen ervoor dat je precies het stukje tekst ziet waar je naar zoekt.

Metatags

Metatags

Een metazoekmachine is een zoekmachine waarmee een internetgebruiker een zoekopdracht in één keer bij meerdere zoekmachines kan opgeven. De resultaten van deze verschillende zoekmachines worden gecombineerd en gepresenteerd aan de gebruiker in één overzicht

Een metatag is een veld in een document dat specifieke metadata bevat.

Metatags zijn bedoeld om (niet normaal zichtbare) informatie op te nemen over de inhoud van een website of een webpagina.

Voorbeelden van metatags zijn "Auteur = Oscar Wilde" of "Het jaar van uitgifte van dit document is 1988.". Het eerste voorbeeld is beter te gebruiken door computers.

Het was de bedoeling dat zoekmachines aan de hand van deze tags betere resultaten zouden opleveren. De makers van websites gaven echter op grote schaal valse of irrelevante metatags op, bijvoorbeeld populaire zoektermen die niets met de pagina zelf te maken hebben, zodat zoekmachines op een slimmere manier moesten bepalen hoe relevant een website is.

Zoekmachines

Zoekmachines

Een zoekmachine is een instrument waarmee iemand informatie kan opzoeken op meerdere locaties. Dit kan bijvoorbeeld in een muziek bibliotheek zoals spotify en op internet waar je sites kan vinden zoals google.


Een zoekmachine zoekt vrijwel altijd op trefwoorden in plaats van een hele zin die wordt ingetoetst, hierdoor kunnen er meer resultaten gevonden worden en is er meer kans dat je vind wat je zoekt.


Zoekmachines indexeren een heleboel informatie automatisch door middel van robots. Deze robots scannen en downloaden een pagina automatisch en halen er dan relevante informatie uit zoals trefwoorden en laten dan dat deel van de tekst zin onder de link naar die specifieke site.


Ook heb je metazoekmachines die met robots werken maar die niet op de trefwoorden zoeken maar die zoeken naar het precieze antwoord op een vraag die je stelt aan die zoekmachine, een voorbeeld hiervan is wolfram alpha.