De OLED tv's

Wat is een oled-tv nou precies?

Het scherm van een oled-tv bestaat uit organische materialen die licht geven als er stroom doorheen gaat. Iedere pixel bestaat uit 3 sub pixels van de kleuren rood, groen en blauw. Omdat elke sub pixel zelf licht geeft, is er geen achtergrondverlichting nodig. Hierdoor is het scherm van een oled-tv nog dunner dan een lcd-scherm , dat wel achtergrondverlichting heeft. De beeldkwaliteit van oled is superieur. Dat komt vooral door het grote contrast. In lichte en donkere delen van het beeld zie je nog veel details. Ook hebben oled-tv's een grote kijkhoek en zijn ze zuinig. Het grootste nadeel van oled is de hoge prijs. Tot nu werd oled daarom vooral gebruikt voor de kleine schermen in smartphones.
Big image

Oled-tv modellen

Het is al weer geruime tijd geleden dat fabrikanten als LG en Samsung hun OLED TV modellen hebben aangekondigd en het begon er midden vorig jaar naar uit te zien dat redelijk snel nieuwere en grotere modellen zouden volgen. Toch is dat sindsdien niet gebeurd en zien we tot nu toe alleen nog 55 inch modellen op de markt en dan ook nog eens alleen van LG en Samsung.

Bijna geruisloos hebben deze fabrikanten het accent verschoven van OLED TV naar focus op Ultra HD TV, een beeldresolutie die 4x hoger is dan Full HD. De beschikbare OLED TV modellen hebben overigens nog steeds maximaal Full HD resolutie.

In dit artikel geven we en overzicht van de OLED TV modellen die nu op de markt zijn. Daarbij valt snel op dat OLED tv's van LG op dit moment aanzienlijk goedkoper zijn dan het model van Samsung. Zeer opvallend is ook dat Samsung inmiddels haar enige OLED TV model verwijderd heeft va de Nederlandse website. Samsung heeft ook aangegeven de focus voorlopig op 4K Ultra HD te leggen.

LG zal haar OLED assortiment in oktober dit jaar uitbreiden met 4K Ultra HD OLED TV modellen met beeldformaten van 65- en 77 inch. We houden u natuurlijk op de hoogte.

OLED TV prijzen

LG maakt bekend dat het Koreaanse bedrijf haar productie van OLED tv's heeft vergroot. Daardoor kunnen volgens LG de prijzen van Curved en platte OLED TV'S ook in Nederland worden verlaagd.

De afgelopen jaren heeft LG veel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om OLED tv's zo snel mogelijk naar de consument te brengen. De markt voor OLED tv's zal naar verwachting groeien in 214 en om aan die groeiende vraag te voldoen heeft LG eind vorig jaar haar productiecapaciteit voor OLED TV uitgebreid in Zuid-Amerika , Europa en Azië.Op dit moment worden er OLED tv's gemaakt in Zuid-Korea ,Brazilië, China , Thailand en voor de Europese markt in polen. Daarnaast breidt LG dit jaar uit naar Mexico om het netwerk compleet te maken.

De LG Curved OLED TV en LG Gallery OLED TV zijn sinds november 2013 beschikbaar in Nederland en te koop bij verschillende geselecteerde winkels.

Big image