Groei (2)

Geniet, Realiteit, Overvloed, Energie, Ideaal

Re-mind You brengt u zijn training Groei!

Werkloos raken is een grote verandering in iemands leven. De structuur verdwijnt, het inkomen vermindert, schaamte en verplichtingen doemen op. Het vergt heel wat van een mens om hier op een goede manier mee om te gaan, want al deze veranderingen bij elkaar zijn soms overweldigend.


Ondanks alles maken toch veel mensen een goed begin met de veranderde situatie. Pas in de loop van de uitkeringssituatie dreigt de cliënt te verzanden. Het wordt een worsteling voor hem om na elke teleurstelling zich keer op keer opnieuw te hervinden en herpakken.


Daarom brengt ‘Re-Mind You’ uw cliënten de training ‘GROEI’. Uw cliënten blijven niet langer aan het worstelen, want “Groei” doet hen middels nieuwe manieren en inzichten een andere weg inslaan.

Big image

Voor wie?

Deze training is geschikt voor cliënten die 3 t/m 7 maanden werkloos zijn en stappen willen zetten met hun manier van werken. Het is voor cliënten die een ander antwoord zoeken op de vraag ‘Hoe?’.

Het is voor cliënten die graag die nieuwe baan willen en hard aan de slag zijn, maar na de zoveelste afwijzing op hun sollicitatie moedeloos en onzeker worden.

Het is voor cliënten die gaan twijfelen, tunnelvisie ontwikkelen en bij wie negatieve klanken steeds luider doorklinken en het overzicht kwijtraken.

De aanpak

Een vastgelopen cliënt vlottrekken door het roer om te gooien, dat is waar ‘Groei’ zich op richt. De huidige methode van de cliënt is niet afdoende, dus wordt het tijd om een frisse neus te halen.


Vragen die besproken en beantwoord worden zijn:

· Hoe om te gaan met minder inkomen?

· Hoe schuldenvrij te blijven?

· Hoe nuttig om te gaan met al die extra tijd?

· Hoe te plannen?

· Hoe vindt en krijg ik die nieuwe baan?

‘Groei’ verschuift de focus van de cliënt naar zijn mogelijkheden. Een nieuwe leefsituatie vergt een nieuwe manier van denken en werken, en daarmee een nieuwe structuur.


In een groep van vier tot zes personen bespreken deelnemers onder begeleiding haalbare doelen om daarna met een plan van aanpak concrete stappen uit te werken en dit via een realistische planning uit te voeren.


De cliënt werkt ergens naartoe, naar zijn doel dat hij graag halen wil. De groep spreekt hem aan op wat hij doet, maar ook op wat hij laat. Lotgenoten werken als een steun in de rug, maar ook als stok achter de deur. Ze brengen begrip op, en dwingen respect af.


Samen vieren ze tussentijdse successen, stappen die gezet zijn. De grootte van de stap is irrelevant, want het draait om het feit dat de cliënt een nieuwe stap zet en in beweging blijft. Dat doet namelijk het zelfvertrouwen groeien. Het inspireert om de volgende stap te zetten en vergroot zijn zelfredzaamheid.


Daardoor gaat de cliënt vooruit.

Praktisch

De duur van de training is 6 maanden en kan in principe elke week gestart worden. De groep bestaat uit vier tot zes personen die de eerste maand wekelijks en daarna tweewekelijks bijeenkomen.


Hier vertelt de deelnemer over zijn doen en laten, en het waarom ervan, waarna de groep hem suggesties aanreikt, complimenteert of aanspreekt. Alles vanuit het oogpunt om vooruitgang te boeken, waar de cliënt tussentijds thuis aan werkt volgens de ‘Groei’-methode.


Vanaf de 3e maand krijgen cliënten extra uitdagingen zoals het regelen en uitvoeren van

- een fysiek doel;

- een netwerkbijeenkomst met werkgevers;

- netwerkbijeenkomsten met andere groepen;

- een eigen presentatie.

Uw voordeel

‘Groei’ verbetert zowel de fysieke als de psychische gesteldheid van uw cliënten die daardoor sneller en effectiever doorpakt. Deze positieve en proactieve houding bevordert de uitstroom van cliënten in de uitkeringssituatie en vermindert daarmee de uitkeringskosten, want ‘Groei’ verandert ‘ik MOET solliciteren’ naar ‘ik WIL solliciteren.

Over Re-mind You

‘Groei’ wordt verzorgd door Re-mind You dat ruim 15 jaar actief is in de wereld van re-integratie met onder meer trainingen gericht op sollicitatie, presentatie en motivatie.

Oprichter en eigenaar Vivian Verhoeven is de verbindende factor tussen de eis van de opdrachtgever en de fase waarin de cliënt zich bevind. Haar kennis en jarenlange ervaring, aan beide zijdes van het verhaal, leidt dan ook tot een pragmatische aanpak om cliënten succesvoller te laten zijn door hen meer te laten doen in minder tijd, en met meer plezier.