Tijd om te schiemannen

start 2019

Big picture

Bedankt,

Afgelopen dinsdag 8 januari was de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van de botterstichting en vischafslag Harderwijk. Het nieuwe bestuur presenteerde zich na eervol afscheid te hebben genomen van het oude bestuur met de uitreiking van de Botterspeld.

Nieuwe voorzitter Dennis van Oeveren keek met tevredenheid terug op 2018 en noemde o.a dat de botters vaker zijn uitgevaren, de historische lezingen door Evert van der Meer werden zeer goed bezocht en gewaardeerd en daarnaast is het grote onderhoud aan de HK22 in volle gang (zie foto’s). Maar bovenal waardering voor de inzet van alle vrijwilligers gedurende het afgelopen jaar.


Deze activiteiten krijgen absoluut een vervolg in 2019, mét daarbij de visserijdagen tijdens de Aaltjesdagen en de Bokkingrace in die in september zal zijn. En er zijn meer activiteiten in beraad, dus houdt de website in de gaten voor meer activiteiten, wekelijkse bottertochten, evenementen en lezingen bij de Botterstichting en Stichting Vischafslag Harderwijk.

Deel dit bericht svp wanneer je nederlandse historie, ambacht, visserij en/of het (botter)varen een warm hart toedraagt. Er zijn altijd vrijwilligers welkom.

(bron: https://www.facebook.com/mo.meijerink)


Meer leuke informatie is te vinden op:
http://www.visserijhistorieharderwijk.nl/

https://www.harderwijkercourant.nl/…/maak-je-hoofd-even-lee…

https://youtu.be/Sj_J7ovqzIk
Big picture
Big picture