LES DEIXALLES ESPACIALS

perrill amb les deixalles espacials

CABLE ELECTRODINÀMIC

El cable aprofita el magnetisme terrestre per arrossegar els trossos de deixalles espacials i reduir-ne la velocitat. D'aquesta manera, les restes ( DESORBITARIEN ) per arribar a l'atmosfera terreste, on es desinttegrarien.

CORRETJA ELECTRODINÀMICA

Son llargs cables conductors, com el que es va desplegar des del satèl·lit lligat, que poden operar sobre principis electromagèntics com a generadors, mitjançant la converció de la seva energia cinètica en energia elèctrica o com Motors, convertin energia elèctrica en energia cinètica.

Big image

METODE DEL CABLE ELECTRODINÀMICA

L'operació consisteix en acoblar aquestes deixalles al cable, que és capaç d'aprofitar el magnetisme de la terra per generar arrossegament i reduir progessivament la velocitat a la qual encara segueixen orbitant els satèl·lits obsolets o les fases d'un sol ús dels coets.

Daquesta manera, els faria retornar a l'atmosfera terreste, on es desintegrarien.

Per elaborar el cable, JAXA ha comptat amb el suport d'una empresa d'Hiroshima

( sud del país ) famosa per fabricar xarxes de pesca d'alta qualitat.


La companyia, Nitto Seimo, ha trigat gairabé 10 anys a crear aquest cable, format per tres finísims fils d'alumini de 0'1 mil·límetres de gruix cadascun, mitjançant l'ús per confeccionar l'aparell.

El llançament del 28 de febrer tindrà com a fi provar la resistència i correcta funcionament del cable abans que comenci a ser acoblat a residus en el futur.

Big image

ELECTRODINÀMICA

La electrodinàmica consisteix en el moviment d'un flux de càrregues elèctriques que pasen d'una molècula a una altra, utilitzant com a mitjà de desplaçament un meterial conductor com, per exempre, un metall.

Per posar en moviment les càrregues elèctriques o d'electrons, podem utilitzar qualsevol font de força electromotriu ( FEM ), ja sigui de naturalesa química ( com una bateria ) o magnètica ( com la produïda per un generador de corrent elèctric ) encara que existeixen altres formes de posar en moviment les càrregues elèctriques.

PROMOTORS DEL CABLE ELECTRODINÀMICA

Les persones que hi aporten en aquest projecte son els Japonesos amb la seva empresa de d'Hiroshima ( AL SUD DEL PAÍS ) famosa per fabricar xarxes de pesca d'alta qualitat, amb les sevesinicials JAXA.

Els Japonesos ja han utilitzat aquest metode, el que fan es retornar a l'atmosfera terreste, totes les deixalles espacials on es desintegran.

EMPRESA D'HIROSHIMA

Big image

AVANTATGES e INCONVENIENTS :

AVANTATGES:


INCONVENIENTS:

En l'actualitat hi ha grups treballant en aquesta àrea, fins i tot treballs ja patentats però " hi ha seriosus dubtes sobre la viabilitat de les solucions proposades , a causa d'una inestabilitat detectada al 200 que afecta a les amarres i provoca que aquesta giri sobre si mateixa i es torni boja " matisa Sanjurjo.

Aquesta inestabilitat, que segons l'estudiant " intriseca a la pròpia amarra " i té a veure amb les forces electrodinàmiques i gravitatories va ser descuberta per el grup de dinàmica Tether, de la mateix centre on estudia Sanjurjo, i que també col·labora amb la investigació del nou ssistema.