Verschillen tussen Apple en Android

Weet u ook niet waar u voor moet kiezen Apple of Android? U bent net de enigste, steeds meer mensen vragen zich af, wat precies het beste voor hun is. Want het bepaalt toch je gebruiksgemak. En wat voor apps je kunt gebruiken.


Hier een aantal overeenkomsten en mogelijkheden:


-De Apple en Android beschikken beiden over een heel groot aanbod van apps. Wat voor het ene apparaat wel mogelijk is, is voor het andere apparaat niet mogelijk, als het ligt aan de apps. Vaak zijn er ook wel de zelfde apps, die je kunt gebruiken om de Apple en Android.


-Bij de Android is over het algemeen meer instellingen mogelijk, als je die naast de Apple zet. Dat houd dus dan niet gelijk in dat Apple op dit gebied veel slechter is. Want het is dan wel weer zo dat Apple weer betere instellingen heeft, dan die van de Android en andersom ook.


-Als het ligt aan de privacy instellingen, is de Apple op dat vlak een stuk beter. Aangezien die op de Android minder is. Wat dus een aanzienlijk plus punt is. Aangezien de laatste tijd, je privacy voor je houden lastig in op het internet.


-Android beschikt over widgets met live informatie, wat vele mensen erf fijn vinden. Daarbij gaat het dus om het weer bijvoorbeeld, wat je dus live goed in de gaten kan houden. Met een klik op de knop. Apple hier in tegen heeft dat dus niet. Maar geeft met een symbool, het aantal nieuwe items per app aan.


-Als het gaat om het uitwisselen van bestanden, heb je bij de Android geen aparte software nodig. Wat het gebruiksgemak dus een boest geeft. Aangezien je makkelijk alles naar elkaar kan sturen en delen. Bij de Apple wordt dit gedaan via de iTunes.


-De backup is voor het gebruiksgemak iets belangrijks, zonder de backup zouden in bepaalde gevallen je bestanden verloren kunnen gaan. Bij de Android is dit helaas beperkt, via je Google-account terug te vragen. Zoals je contacten, agenda en foto's. Vergeleken met de Apple heb je een volledig backup via iTunes. Je hebt zelf de optie om het via iCloud te doen, wat wel minder efficiënt is. Aangezien het daarmee net zoals bij de Android maar beschikt over een gedeeltelijke backup.


-De Apple en Android hebben beide vaak updates voor je telefoon, wat het gebruiksgemak beter maakt. Hierbij is Android iets minder goed mee, dan met Apple, omdat de software-updates traag worden uitgerold. En het niet beschikbaar is op alle smartphones. Bij Apple is het zo, dat dit beschikbaar is op elke smartphone van hun. Daarbij is het ook zo dat de updates snel beschikbaar zijn voor alle gebruikers van Apple.


Wat zijn de kansen, bedreigingen?


Android streeft Apple de laatste tijd voorbij, ondanks de Apple de laatste tijd met een paar nieuwe toestellen zijn gekomen. De bedreiging is niet zo zeer hoog hierdoor voor Apple, omdat nog steeds veel mensen gebruik van hun apparatuur maken. De concurrentie blijft wel hoog, daar moeten beiden partijen wel voor uit kijken.


Weet u al waar u voor gaat kiezen? Volgens mij ligt het aan de persoon zelf. Wat belangrijk en minder belangrijk is voor die persoon. In ieder geval hebben de beide partijen, hun eigen plus en min punten. Voor meer informatie zou u kunnen kijken op http://www.apple.com/nl/ en http://www.android.com/ .